Sánchez i diversos ministres del govern espanyol faran campanya a Catalunya

Illa creu que l'independentisme es presenta amb quatre marques a les eleccions i hi inclou els comuns

Publicitat
El PSC farà la campanya electoral per al 10-N amb presència del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i de diversos ministres de l’executiu, entre els quals hi haurà la vicepresidenta, Carmen Calvo. La planificació dels socialistes també inclou que participin en els mítings de la campanya la ministra d’Economia, Nadia Calviño; el de Foment, José Luis Ábalos; la de Treball, Magdalena Valerio. Segons fonts de la direcció del partit, Sánchez podria participar a l’acte central de campanya, a Barcelona, segons la seva agenda. La cursa al 10-N, amb la cap de llista al Congrés, Meritxell Batet, al capdavant, també comptarà amb una participació activa del president del Senat, Manuel Cruz, que repeteix com a candidat. D’altra banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, s’hi implicarà a fons.

El PSC farà una crida per concentrar el vot i reclamar, de nou, com ja va fer al 28-A, que tots aquells que vulguin un govern d’Espanya progressista votin “sense dreceres” per a evitar que es depengui de formacions “que volen trencar Espanya”.

De fet, en aquesta línia, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha recordat que en aquests pròxims comicis es presenta també la CUP –que ha afirmat que “lidera” el moviment- i ha assegurat que, comptant els anticapitalistes, hi ha quatre marques que opten per la independència. Així, ha sumat als comuns dins d’aquest bloc. “Sempre han tingut una actitud molt ambigua”, ha dit sobre la candidatura que lidera Jaume Asens. Finament, Illa també ha fet una crida a la resta de partits perquè el plantejament de la campanya sigui “respectuós”.

Davant aquest escenari, el partit es presentarà durant la campanya com l’única sortida davant aquells que opten pel trencament i per la confrontació i ho faran presentant la necessitat de trobar un encaix de Catalunya dins Espanya i el diàleg dins la llei.

La manca d’interlocució entre Torra i Sánchez, que no ha agafat el telèfon al president de la Generalitat, no hauria de tenir repercussions a les urnes, segons fonts del partit, convençudes que obtindran una victòria al 10-N a Catalunya i que rebran vots provinents de Ciutadans i alguns dels comuns.

Publicitat

Fonts socialistes apunten que la campanya cobrirà tot el territori, amb més de 200 actes, i una mica més austera que l’anterior. Les xifres del PSC apunten a un sostre de despesa general de 2.050.000 euros. En campanya es destinaran 700.000 euros, en mitjans de comunicació i xarxes socials 250.000 i en publicitat exterior –com ara cartellera o pancartes-, 50.000 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes