La Moncloa fa servir l’exhumació de Franco per rebatre els arguments de l’independentisme

Celaá transmet per primera vegada el desig de recuperació dels ferits que no són policies però adverteix que “no hi ha impunitat” pels participants dels disturbis

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa a La Moncloa que l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos demostra que “Espanya és un Estat plenament democràtic i de dret que se sustenta sobre poders independents”. “A Espanya es respecta la llei i per això als qui des de Catalunya s’entesten en dir que Espanya és un Estat hereu del franquisme es demanem que mirin al seu voltant”, ha dit. Celaá ha parlat per primera vegada dels ferits que no pertanyen a les policies. “Desitgem la recuperació de la resta de persones ferides en aquests lamentables fets”, ha dit. En tot cas ha insistit que “no hi haurà impunitat” per als participants als disturbis.

Publicitat

Celaá a assegurat que tan les “manifestacions violentes de la setmana passada” com “els fets vandàlics dels últims dies” han generat consternació. El govern espanyol, ha dit, “ha respost amb les eines de la democràcia” i “els autors de les agressions i el pillatge estan essent perseguits i detinguts, perquè no hi ha cap espai per a la impunitat”.

Segons el recompte del govern espanyol, fins al moment més de 200 persones detingudes. 134 adults i 15 menors han estat posats a disposició judicial, i 31 estan a presó. Dels menors posats davant el jutge, 14 han quedat en llibertat vigilada i un en un centre d’internament. Els agents ferits ascendeixen a 289. D’aquests, 154 són Mossos, 134 Policia Nacional i 1 Guàrdia Civil. De tots ells continuen hospitalitzats 2 policies.

“El foc no pot ni ha de tornar a Catalunya”

La portaveu s’ha mostrat convençuda que es incidents no es poden tornar a repetir. “Catalunya necessita convivència, futur i normalització en aquests carrers on lamentablement vam patir fets la setmana passada”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes