eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El ple de l’Ajuntament de Barcelona rebutja la sentència del Suprem

  El text aprovat exigeix la llibertat "immediata" dels presos "polítics" condemnats i denuncia una "regressió" de drets

  El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat aquest divendres la sentència del Tribunal Suprem perquè considera que la via penal “no ha sigut l’adequada per resoldre una qüestió de caràcter polític”. La proposició, acordada entre ERC i JxCat i transaccionada amb BComú, considera que s’ha fet un judici “polític” i “sense les garanties exigibles” i creu que la condemna és “contra tota la ciutadania”. A més, el text exigeix la llibertat “immediata” dels presos i les preses “polítics” i el retorn de “les persones exiliades”. El PSC, Cs, el PP i Barcelona pel Canvi hi han votat en contra.

  Els grups que hi han votat a favor -ERC, JxCat i BComú- denuncien en el tercer i el quart punt del text la “regressió de drets i llibertats” i es comprometen a treballar conjuntament amb la resta d’institucions i societat civil per trobar “solucions” per l’alliberament dels presos.

  Publicitat

  El cinquè punt de la proposició recull que la resolució del conflicte polític s’ha de canalitzar “a través de les vies democràtiques, el diàleg institucional i l’expressió democràtica de la voluntat de la ciutadania”. “Reconeixem que Catalunya té dret a l’autodeterminació”, resa aquest punt.

  El sisè punt constata que la ciutadania pugui mobilitzar-se contra la sentència i a favor de drets i llibertats “de manera pacífica i en ferma defensa dels valors democràtics”. També s’expressa el “rebuig absolut” a qualsevol forma de violència.

  Per últim, s’acorda traslladar el contingut de la proposició a les institucions catalanes i espanyoles, així com a les instàncies internacionals en les quals participa Barcelona.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca