Bill Viola projecta la seva obra audiovisual al Palau de la Música de Barcelona

El pioner en videoart acompanya el concert de l'Ensemble Simfònic de l'ESMUC

El Palau de la Música de Barcelona ha acollit aquest dijous l’artista Bill Viola en un concert interpretat per l’Ensemble Simfònic de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’obra del novaiorquès s’ha fusionat amb la peça Déserts d’Edgar Varèse, amb una durada de 17 minuts. Aquest concert marca l’inici de temporada del cicle d’Intèrprets Catalans. Viola utilitza tecnologies audiovisuals per permetre una experiència artística completa on el so esdevé un dels elements vitals i acompanya i subratlla les imatges creades. Ell i la seva dona, Kira Perov, han creat instal·lacions, vídeos, entorns sonors i obres per a concerts per crear una experiència artística completa.

Publicitat

L’Ensemble Simfònic està constituït pels alumnes de l’ESMUC juntament amb l’Orquestra Simfònica, la Cobla, el Conjunt de Música Antiga, la Banda, la Big Band i els conjunts de Música Tradicional i Flamenco.

El cicle d’Intèrprets Catalans està format per deu concerts que continuaran el 9 de gener de l’any que ve amb el conjunt instrumental BCN216, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo. Seguiran el cicle, artistes com el Quartet Gerhard, David Alegret i Albert Guinovart o la soprano Núria Rial, entre d’altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes