L’ANC creu que l’Estat exhuma Franco “per seguir encobrint la impunitat dels seus crims” i “blanquejar” el franquisme

L'entitat emet un vídeo on acusa Espanya de "menysprear les víctimes" de la dictadura i "protegir els criminals"

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat un vídeo aquest dijous, coincidint amb l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, on denuncia la política de l’Estat respecte de les víctimes del franquisme i dels responsables dels seus crims. L’entitat considera, de fet, que a Espanya “només volen exhumar Franco per seguir encobrint la impunitat dels seus crims”. “Una operació de blanqueig més”, han piulat a Twitter fent públic les imatges preparades. El missatge de l’ANC, a més, acaba amb una clara consigna que lliga amb la independència. “Davant les seves mentides, no ens desviem de l’objectiu independència”, afirmen.

Publicitat

El vídeo comença amb el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, parlant a l’ONU de l’exhumació de Franco, i continua amb un seguit de missatges sobre com l’ANC creu que l’Estat tracta les víctimes de la dictadura. “Menyspreen les víctimes de les fosses i les cunetes. Protegeixen els criminals del franquisme. Mantenen vigents dels sentències de la repressió franquista. No han demanat perdó per l’assassinat de Companys, com sí que ho van fer França i Alemanya. Blinden la impunitat dels crims franquistes. Exhumen Franco només per encobrir la impunitat. Voleu que segueixi lligat i ben lligat”, es llegeix al vídeo mentre passen imatges relacionades amb les consignes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes