L’ANC creu que l’Estat exhuma Franco “per seguir encobrint la impunitat dels seus crims” i “blanquejar” el franquisme

L'entitat emet un vídeo on acusa Espanya de "menysprear les víctimes" de la dictadura i "protegir els criminals"

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat un vídeo aquest dijous, coincidint amb l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, on denuncia la política de l’Estat respecte de les víctimes del franquisme i dels responsables dels seus crims. L’entitat considera, de fet, que a Espanya “només volen exhumar Franco per seguir encobrint la impunitat dels seus crims”. “Una operació de blanqueig més”, han piulat a Twitter fent públic les imatges preparades. El missatge de l’ANC, a més, acaba amb una clara consigna que lliga amb la independència. “Davant les seves mentides, no ens desviem de l’objectiu independència”, afirmen.

Publicitat

El vídeo comença amb el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, parlant a l’ONU de l’exhumació de Franco, i continua amb un seguit de missatges sobre com l’ANC creu que l’Estat tracta les víctimes de la dictadura. “Menyspreen les víctimes de les fosses i les cunetes. Protegeixen els criminals del franquisme. Mantenen vigents dels sentències de la repressió franquista. No han demanat perdó per l’assassinat de Companys, com sí que ho van fer França i Alemanya. Blinden la impunitat dels crims franquistes. Exhumen Franco només per encobrir la impunitat. Voleu que segueixi lligat i ben lligat”, es llegeix al vídeo mentre passen imatges relacionades amb les consignes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca