La Fundació Joan Miró revisa la sonoritat en l’art i es qüestiona aquesta categoria artística

L’exposició ‘Art sonor?’ examina una setantena d’expressions artístiques que incorporen el so de forma més o menys explícita

Publicitat

L’exposició ‘Art sonor?’, a la Fundació Joan Miró, il·lustra la conversa històrica entre les arts plàstiques i el so a través de setanta peces (pintures, gravats, escultures, instal·lacions, etc). La mostra recorre més d’un segle de creacions que han incorporat el so, alhora que es pregunta si cal parlar de l’art sonor com una categoria artística o mer vehicle expressiu que trenca “el règim de la mirada”, en paraules del comissari Arnau Horta. “El so permet a l’artista dir d’una altra manera, expandida”, remarca abans d’apuntar que no s’ha de pensar únicament en creacions que emeten sons i/o música, sinó en peces “silencioses” que s’hi inspiren, o els evoquen. A l’exposició, obres de Duchamp, John Cage, Rolf Julius o el mateix Miró.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes