Independentistes es concentren davant del consolat xinès en “solidaritat” amb Honk Kong

Els concentrats han cantat la cançó 'Glory to Hong Kong'

Publicitat

Més de 100 independentistes s’han concentrat aquest dijous cap a les 13 hores davant del Consolat General de la Xina a Barcelona, a l’avinguda Tibidabo, en “solidaritat” amb Hong Kong.

Els concentrats han cantat la cançó ‘Glory to Hong Kong’ i han cridat consignes a favor de la ciutat i regió xinesa, del Tibet i de Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat una connexió per videoconferència amb una concentració d’activistes que s’estava produint de manera simultània a Hong Kong a favor de Catalunya.

En els vídeos emesos en una gran pantalla, activistes de Hong Kong han criticat els “excessos de l’ús de la força” de la policia i han defensat el dret a l’autodeterminació de totes dues regions.

Publicitat

També s’ha emès un vídeo de Paluzie adreçat als activistes de Hong Kong en el qual els assegurava que han ensenyat a l’independentisme català que no s’ha de rendir.

A uns 50 metres, unes deu persones han desplegat banderes xineses i una pancarta amb el lema en català ‘Hong Kong és sempre una part de la Xina’.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes