Dimarts 26 Maig, 2020

Estiguem-ne orgullosos

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Explicar el que s’ha viscut als carrers de Catalunya en els últims dies és possible, però l’experiència viscuda en primera persona és irrelatable i de ben segur que suposarà un abans i després per moltes persones, sobretot jovent. La gran majoria hem viscut moments que potser no pensàvem que experimentaríem mai i que han trencat amb el relat normatiu que havíem comprat durant la darrera etapa del procés. Tot i això, el preu però és elevadíssim, i en el moment de redactar aquestes línies ja hi ha 31 persones preses per les protestes de la sentència, una barbaritat.

Durant molts mesos sabíem que arribaria el dia ‘X’ on coneixeríem una sentència judicial que criminalitzaria amb dècades de presó l’exercici de drets fonamentals. No només a Catalunya sinó a tot l’estat. I sabíem sobretot que havíem de respondre massivament com a societat democràtica i organitzada. I això hem fet.

Hem omplert concentracions amb milers de persones amb qüestió de poca estona. Hem col·lapsat un aeroport durant hores desbordant totes les vies d’accés possibles. S’ha convertit Urquinaona en una batalla campal on el paviment arrencat amb les mans demostrava que molta gent ha perdut la por. Hem perdut ulls, ens han hospitalitzat, empresonat i identificat, i l’endemà, hem seguit desbordant les places. S’han omplert les assemblees de facultats fins a tal punt que s’estan aturant les activitats a molts centres d’estudis en defensa de les companyes segrestades. S’han tallat carreteres fins al poble més petit del país. Hem fet retrocedir les línies policials a Passeig de Gràcies quan aquestes han carregat amb pilotes de goma criminals contra la població. Hem obligat a un President del govern a haver de marxar abans d’hora com un intrús perquè on havia d’anar ja no es podia entrar. Hem posat centenars de milers de persones caminant durant dies per marxar per la llibertat. I hem fet de Via Laietana una resistència antifeixista en record a molts i moltes que van ser torturats entre les quatre parets de la Prefectura.

Potser dos dies abans de la sentència no sabíem que havíem de fer, però que ningú dubti que la resposta del poble català ha estat i serà la més digna i valenta. Ens han fet mal amb les porres, molts patim per companys de militància o els pares potser penseu que triguem massa a contestar els WhatsApp dient que estem bé, però crec que a un tal primer d’octubre li devíem com a mínim això.

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca