El Parlament no es retracta i manté la petició de cessament del general de la Guàrdia Civil a Catalunya

La cambra tomba una moció de Cs que condemnava qualsevol desobediència i cridava a acatar la sentència de l'1-O

Publicitat

El Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció de Cs que demanava que la Generalitat es retractés d’haver demanat que se cessi el general de la Guàrdia Civil Pedro Garrido, cap del cos a Catalunya. Garrido va fer un discurs amb referències al referèndum de l’1 d’octubre de 2017 que va provocar la protesta dels Mossos d’Esquadra i del Govern fins al punt que el president de la Generalitat, Quim Torra, en va exigir la destitució. La moció d’avui pretenia revertir aquesta demanda i que la cambra “elogiés” les paraules del general, però els vots de Cs, PSC-Units i PPC han estat insuficients davant de la negativa de JxCat, ERC, CatEPC i la CUP.

La iniciativa taronja instava el Govern a “acatar i respectar” qualsevol resolució judicial i a disculpar-se per “haver encoratjat actes violents” com creu que va fer en donar suport als detinguts per presumpte terrorisme vinculats als Comtiès de Defensa de la República (CDR). La moció també pretenia que el Parlament mostrés el seu suport a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional, als Mossos d’Esquadra i a les diferents policies locals, així com al poder judicial, per “garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans”; condemnés qualsevol desobediència a les resolucions judicials, i cridés a acatar la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca