Astèrix comparteix protagonisme per primer cop amb una “heroïna femenina”

'Astèrix i la filla de Vercingètorix', una nova aventura que se suma als 37 exemplars anteriors

Publicitat

Les aventures del personatge de còmic i dibuixos animats Astèrix tornen aquest dijous 24 d’octubre en el llibre ‘Astèrix i la filla de Vercingètorix’, una nova aventura que se suma als 37 exemplars anteriors i en què el famós gal “que sempre intenta ser més llest que els romans” està acompanyat d’una “heroïna femenina” per primer cop en 60 anys.

Així, aquest nou llibre se centra en el personatge d’Adrenalina, la filla adolescent del famós rei gal Vercingètorix, que amb “els cabells trenats llargs i vermells”, pantalons negres, cascos daurats i una “rondinaire actitud adolescent” empenyerà Astèrix i Obèlix a anar al seu darrere per “garantir-ne” la seva seguretat mentre ella explora la “rebel·lia adolescent”, segons informa l’agència de notícies Reuters.

En aquest sentit, l’il·lustrador dels últims tres números del personatge gal, Didier Conrad, ha aclarit que tant ell com Jean Yves-Ferri, l’escriptor d’aquests, no volien crear un personatge basat en el seu “costat seductor”, com “normalment” s’ha fet amb les figures femenines en els còmic i pel·lícules d’Astèrix.

Conrad ha subratllat que molts d’aquests personatges són dones “joves i atractives” que sedueixen Obèlix i el rol dels quals en les històries acaba aquí.

Publicitat

En aquesta última edició, Astèrix i Obèlix han de rescatar Adrenalina, que ha estat segrestada pels romans, mentre s’enfronten a la “bretxa generacional” que existeix entre ells i la jove filla del rei gal Vercingètorix.

Per la seva banda, Ferri, ha assegurat que va ser “molt divertit” escriure aquesta història perquè va haver de crear un vocabulari adolescent adaptat a l’època. Així, ha afegit que, malgrat no tenir “molta” documentació sobre el tema, la idea era utilitzar “certes expressions pròpies dels adolescents”.

Així, cinc milions de còpies de l’aventura número 38 d’Astèrix, personatge que entreté els lectors des del 1959 i ha inspirat múltiples pel·lícules, surten a la venda aquest dijous.

Els llibres d’Astèrix s’han convertit en un clàssic dins de la indústria de l’edició amb més de 370 milions de còpies venudes a tot el món i traduccions en més de cent idiomes, i ha inspirat dotzenes de pel·lícules, sèries de televisió i s’han transformat en un “fenomen mundial”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca