Sánchez amenaça a Torrent

El president del govern espanyol considera que el fet que Torra només vulgui investigar els Mossos delata que "no condemna la violència"

Publicitat

Pedro Sánchez ha alertat a Roger Torrent aquest dimarts durant un acte del PSOE a Cadis que, “en el pitjor dels casos”, les “provocacions” independentistes provoquen “dolor” a qui les fa “i a la societat catalana”. El president del govern espanyol en funcions ha reaccionat així al nou desafiament del Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional (TC), després que la Mesa de la cambra catalana hagi admès a tràmit una proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP per reiterar la defensa de l’autodeterminació i la reprovació del Rei malgrat el que va dictar l’àrbitre de la constitució espanyola. “Qualsevol persona que sobrepassi la frontera de la llei trobarà la resposta ferma i serena de l’Estat democràtic”, ha advertit Sánchez.

De la mateixa manera, Sánchez ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat una investigació per determinar si l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls de la setmana passada va ser correcta.

El president del govern espanyol ha lamentat que Torra investigui la policia però no els “radicals”. Això, al seu parer, demostra que el president de la Generalitat no ha condemnat la violència de forma rotunda.

Finalment, Sánchez ha tornat a demanar “coresponsabilitat” al PP perquè, ha recordat, està gestionant les conseqüències d’una sentència a l’entorn d’uns fets que van tenir lloc quan els conservadors estaven al govern espanyol. Per contra, el líder socialista ha lamentat que la resposta l’estan fent “sols”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes