Dimarts 26 Maig, 2020

L’AMI reclama crear l’assemblea d’electes com “l’espai legítim per fer política” davant els embats de l’Estat

L'associació subratlla que durant l'acte a Palau el municipalisme donarà suport a "tots els presos de la repressió"

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha instat a crear l’assembla d’electes com “l’espai legítim de fer política” davant els embats de l’Estat contra el Parlament i els ajuntaments. “En un moment en què aquest Estat no ens deixa fer política, necessitem un espai on prendre decisions”, ha insistit el president de l’AMI, Josep Maria Cervera. L’associació també subratlla que, malgrat les sentències que obliguen els ajuntaments a no posicionar-se, ja hi ha 814 consistoris catalans que han aprovat –o inclòs a l’ordre del ple- la moció de rebuig a la sentència del Suprem. D’altra banda, Cervera també ha avançat que durant l’acte unitari a Palau d’aquest dissabte, el municipalisme donarà suport a “tots els presos de la repressió”.

L’AMI ha celebrat aquest dimecres una reunió extraordinària del seu Consell Directiu a Vilobí d’Onyar (Selva). Durant la trobada, l’associació ha reflexionat sobre el “moment de gran complexitat” que viu Catalunya després de la sentència de l’1-O, i la resposta al veredicte del Suprem impulsada des del municipalisme.

El president de l’AMI ha destacat, aquí, la moció de rebuig que van promoure tant ells com l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Arreu del país, ja hi ha 814 ajuntaments que l’han aprovada o l’han inclosa a l’ordre del dia dels plens. “És a dir, una mica més del 85%; cosa que ens porta a dir que el món municipal, quan se’l necessita, sempre hi és”, ha concretat Josep Maria Cervera.

Cervera també ha defensat les mocions com a manifest de la indignació municipal contra la sentència. “Malgrat que a algú li pugui semblar que ja n’hi ha prou de fer-ne, aquesta és la manera que tenim de posicionar-nos i fer política”, ha subratllat el president de l’AMI. “I més en un moment en què la democràcia a l’Estat està més que qüestionada i hi ha sentències que ordenen que els ajuntaments s’han de dedicar a fer tasques administratives, i no posicionar-se”, ha afegit.

En aquesta línia, l’AMI també ha valorat l’acord entre JxCat, ERC i la CUP perquè el Parlament reiteri la defensa de l’autodeterminació i reprovi Felip VI. El president de l’associació considera que, de fet, aquesta és “segurament” la resposta institucional que pot donar la Cambra a la sentència de l’1-O.

Reclama l’assemblea d’electes

Però per a l’AMI cal anar més enllà. I per això, el president ha insistit en la necessitat de crear l’assemblea d’electes com “l’espai legítim on poder continuar fent política”. Sobretot, davant les envestides de l’Estat contra el Parlament i els ajuntaments. “En un moment en què l’Estat no deixa fer política a les nostres institucions, ens cal aquest espai on poder prendre decisions”, ha afirmat Josep Maria Cervera.

L’AMI també ha valorat el discurs del president de la Generalitat, apostant per “exercir l’autodeterminació” i “validar la independència” aquesta legislatura. L’associació no entra ni surt a valorar quin ha de ser el camí –si un nou referèndum o no- perquè això, segons Cervera, “dependrà de la voluntat de molts actors”. Però sí que llança un missatge clar: “En cap cas, el que farem és allunyar-nos dels nostres objectius, que són clars, i passen per tenir un estat que ens vagi a favor i ens permeti fer les millors polítiques en tots els àmbits per als ciutadans d’aquest país”.

L’acte de dissabte, per a “tots els presos”

Per últim, durant el Consell Directiu extraordinari a Vilobí l’AMI també ha parlat de l’acte unitari que el municipalisme farà aquest dissabte al Palau de la Generalitat. “Expressarem el nostre rebuig a la sentència i, a més, ens posarem al costat de tots els presos resultat de la repressió de l’estat espanyol”, ha subratllat Josep Maria Cervera. “I quan dic tots, vull dir tots”, ha insistit. És a dir, no només els exconsellers i els Jordis, sinó també tots aquells detinguts durant les jornades de protestes que es troben en presó provisional.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca