Divendres 15 Novembre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El cap dels Mossos “hauria preferit” que no hi hagues centenars de ferits

  "Mai no ens havíem enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer"

  El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat aquest dimecres una carta a tots els agents en la qual destaca la professionalitat del cos durant els aldarulls per la sentència de l’1-O i afirma: “Mai no ens havíem enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer”.

  En la missiva, a la qual ha tingut accés Europa Press, Sallent assegura als agents que recordaran els fets de l’última setmana: “La intensitat de les vivències, el patiment i la fatiga han forjat en nosaltres un record inesborrable dels moments que ens ha tocat gestionar i viure”.

  El comissari en cap ha indicat que les accions del cos “no sempre han estat enteses ni compartides per tots, però s’han fet amb la mateixa professionalitat de sempre”.

  “Gran violència”

  També ha indicat que l’ús de la força de la policia exigeix una gran responsabilitat perquè suposa actuar sobre la integritat física dels ciutadans, a qui han de protegir, i que han dut a terme aquesta responsabilitat en circumstàncies en les quals els agents han estat “objecte d’accions de gran violència”.

  Ha desitjat una ràpida recuperació als agents ferits, i ha assegurat que són un cos policial orientat a la ciutadania, “una policia de profundes conviccions democràtiques que òbviament hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides”.

  Sallent també ha explicat en la carta que el dispositiu ha passat a una fase de prealerta, però ha avisat: “Les protestes i reivindicacions continuaran i no podem descartar noves accions violentes ni tampoc preveure el final”.

  5,332FansM'agrada
  995SeguidorsSeguir
  15,573SeguidorsSeguir

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca