Cristina Morales guanya el Premi Nacional de Narrativa del Ministeri de Cultura per l’obra ‘Lectura fácil’

El guardó que ha rebut l'autora andalusa afincada a Barcelona està dotat amb 20.000 euros

L’escriptora Cristina Morales (Granada, 1985) ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Narrativa 2019 per l’obra ‘Lectura fácil’ (Anagrama), que ja va guanyar el Premi Herralde de Novel·la, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat el Ministeri de Cultura i Esport El jurat ha decidit donar-li el premi, dotat amb 20.000 euros, per una proposta “original i radical”. No és la primera vegada que es guardona Cristina Morales per aquesta obra, segons ha indicat el mateix Ministeri. L’any passat l’autora andalusa ja va guanyar el premi Herralde de Novel·la. A part, l’escriptora -establerta a Barcelona- ha guanyat premis narratius de novel·la i de relat curt com els del diari ‘El Mundo’ o el de la Conselleria de Cultura de la Junta d’Andalusia.

Publicitat

El jurat que ha decidit el veredicte estava presidit per la directora general d’Indústries Culturals i Cooperació, Adriana Moscoso del Prado Hernández, i per la subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres espanyoles, Begoña Cerro Prada. Segons el Ministeri, entre els vocals del concurs també ha participat l’autora que va guanyar el Premi Nacional el 2018, Almudena Grandes Hernández.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca