Buch: “El cos depura algú quan no s’ajusta a la llei”

El conseller demana a Sánchez que es reuneixi amb Torra per solucionar el "problema polític" de Catalunya

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que el seu departament ha sancionat 512 agents dels Mossos d’Esquadra “per mala praxi en diferents categories” durant els darrers deu anys. Ho ha dit durant la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament, on ha respost una pregunta del grup de JxCat i ha assegurat que “això demostra que el cos depura algú quan no s’ajusta a la llei”. Buch ha desitjat una ràpida recuperació per als ferits durant les protestes dels darrers dies “siguin manifestants, policies o el col·lectiu periodista, que lamento expressament que hagin estat ferits”.

Publicitat

El conseller, que ha explicat que quan acabi la sessió de control anirà “als diferents territoris que han patit” les intenses pluges de les últimes hores, també ha fet saber que ha demanat comparèixer al Parlament per parlar “l’estona que faci falta” sobre els aldarulls de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i el consegüent dispositiu policial.

En resposta a una altra pregunta del PSC-Units, ha negat que es pugui reduir a “un problema d’ordre púbic” el que està passant a Catalunya. “El problema de Catalunya no és d’ordre públic, és polític, i se solucionaria si el president del govern espanyol Pedro Sánchez es reunís amb el president de la Generalitat de Catalunya”, com li ho ha demanat diverses vegades durant la passada setmana.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes