Jordan Peterson, l’assot de la correcció política adorat per la ‘alt right’

Filmin estrena divendres que ve 25 d'octubre el documental "L'auge de Jordan Peterson", sobre un dels intel·lectuals contemporanis més influents del pensament neoliberal

Publicitat

Tot va començar el 2016 amb un vídeo a Youtube que ràpidament es va fer viral. El psicòleg i professor universitari Jordan Peterson confessava a cambra la seva negativa a referir-se a les persones transgènere amb l’article neutre, tal com aquestes reclamen. Era la seva resposta al projecte de Llei C-16 del govern canadenc, que afegia “la identitat i expressió de gènere” com a motius de discriminació en la Llei de Drets Humans del Canadà.

L’èxit del vídeo (un dels molts que actualment integren el seu canal de Youtube, amb 2,3 milions de subscriptors) va fer augmentar com l’escuma la popularitat d’aquest docent de la Universitat de Toronto, que aviat es va erigir en el major defensor de la llibertat d’expressió per sobre de la protecció a col·lectius històricament discriminats, i en el major crític de què ell denomina “pensament de l’esquerra radical”. Idolatrat en 4chan i altres fòrums similars, el seu contundent posicionament li ha convertit en un dels intel·lectuals més populars del pensament neoliberal i neoconservador.

Filmin estrena a Espanya divendres que ve 25 d’octubre el documental “L’auge de Jordan Peterson“, un acostament a la vida, el pensament i les contradiccions d’aquesta controvertida figura, des del seu adveniment públic en 2016 fins a l’actualitat. El film introdueix interessants debats sobre els límits de la llibertat d’expressió i les cotilles que ens imposen les ideologies, i suposa un excel·lent fresc sobre els fluxos de pensament en l’era d’Internet.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca