Aquesta és la nova proposta expositiva del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas

L’exposició es podrà veure a l’Espai Art l’Abadia de Sant Joan Abadesses del 26 d’octubre al 30 de gener

D’ençà dels seus inicis, la Fundació Vila Casas ha centrat la seva atenció en la promoció i divulgació del treball dels artistes contemporanis catalans que dibuixen un heterodox teixit calidoscòpic de les arts plàstiques d’avui. En aquest context d’anàlisi i estudi de la producció plàstica del nostre passat més immediat i del nostre present, la Fundació va iniciar un nou programa d’itinerància amb la voluntat d’aconseguir un major reconeixement dels artistes a través de la projecció cap a nous espais i públics, així com la col·laboració amb altres entitats amb qui compartir els projectes. Així La poètica de la fragilitat de Mario Pasqualotto serà la nova proposta expositiva del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas.

Publicitat

Mario Pasqualotto (Barcelona, 1953) esdevé una reflexió estètica entorn de la memòria i la fugacitat de l’existència. En paraules de la comissària Natàlia Chocarro, “L’artista tenyeix la matèria amb l’alè d’un sospir imprecís, que s’arrapa a la superfície abans d’esvair-se en l’espai… En el procés en què l’atzar subordina l’encontre amb la matèria i aquesta es manté atenta a l’eclosió que s’hi revela, Pasqualotto vol desvetllar allò intangible que abraça l’expressió poètica del seu treball.”

A través d’una quinzena d’obres –algunes de les quals són de nova creació-, La poètica de la fragilitat parteix de la idea de traspàs i de transformació, d’allò que està permanentment en procés de canvi i que, per tant, defuig qualsevol intent de tancament. Aquesta idea és copsada a través de l’element aigua, present en totes i cadascuna de les obres.

Sota aquest prisma, Chocarro emfatitza com “sovint debatem entorn del misteri que amaga tota creació artística, probablement perquè en ella projectem, de manera inconscient, els anhels i les emocions que ens habiten. En aquesta gesta, en la voluntat de seguir una fita en la qual emplaçar-nos, és on l’art de Mario Pasqualotto esdevé una autèntica proesa.”

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca