Aquesta és la nova proposta expositiva del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas

L’exposició es podrà veure a l’Espai Art l’Abadia de Sant Joan Abadesses del 26 d’octubre al 30 de gener

D’ençà dels seus inicis, la Fundació Vila Casas ha centrat la seva atenció en la promoció i divulgació del treball dels artistes contemporanis catalans que dibuixen un heterodox teixit calidoscòpic de les arts plàstiques d’avui. En aquest context d’anàlisi i estudi de la producció plàstica del nostre passat més immediat i del nostre present, la Fundació va iniciar un nou programa d’itinerància amb la voluntat d’aconseguir un major reconeixement dels artistes a través de la projecció cap a nous espais i públics, així com la col·laboració amb altres entitats amb qui compartir els projectes. Així La poètica de la fragilitat de Mario Pasqualotto serà la nova proposta expositiva del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas.

Publicitat

Mario Pasqualotto (Barcelona, 1953) esdevé una reflexió estètica entorn de la memòria i la fugacitat de l’existència. En paraules de la comissària Natàlia Chocarro, “L’artista tenyeix la matèria amb l’alè d’un sospir imprecís, que s’arrapa a la superfície abans d’esvair-se en l’espai… En el procés en què l’atzar subordina l’encontre amb la matèria i aquesta es manté atenta a l’eclosió que s’hi revela, Pasqualotto vol desvetllar allò intangible que abraça l’expressió poètica del seu treball.”

A través d’una quinzena d’obres –algunes de les quals són de nova creació-, La poètica de la fragilitat parteix de la idea de traspàs i de transformació, d’allò que està permanentment en procés de canvi i que, per tant, defuig qualsevol intent de tancament. Aquesta idea és copsada a través de l’element aigua, present en totes i cadascuna de les obres.

Sota aquest prisma, Chocarro emfatitza com “sovint debatem entorn del misteri que amaga tota creació artística, probablement perquè en ella projectem, de manera inconscient, els anhels i les emocions que ens habiten. En aquesta gesta, en la voluntat de seguir una fita en la qual emplaçar-nos, és on l’art de Mario Pasqualotto esdevé una autèntica proesa.”

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes