Junqueras: “Cal cercar aliances més enllà de l’independentisme sense renunciar a les actuals”

Ha defensat el dret de protesta, assegurant que no renunciaran a cap eina pacífica i democràtica

Publicitat

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha cridat a “cercar aliances més enllà de l’independentisme sense renunciar a les actuals”, i ha assegurat que travar les majories necessàries no significa necessàriament governar junts, sinó unir-se per a qüestions determinades.

En una entrevista aquest diumenge a ‘El Periódico’ recollida per Europa Press, ha assegurat que l’independentisme és pacífic: “Altres actituds ens afebleixen i ens fan més vulnerables”, ha afegit.

Ha defensat el dret de protesta, assegurant que no renunciaran a cap eina pacífica i democràtica, i ha afirmat que “la mobilització permanent i la desobediència civil han de convertir-se en eines igual d’imprescindibles que el diàleg institucional i les relacions a nivell internacional”.

“L’Estat intenta enquistar el problema, però torna a cometre un greu error. Ni desapareixerem ni renunciarem per molts anys que ens posin a la presó, al contrari”, ha defensat Junqueras, que ha demanat fer inevitable que l’Estat s’assegui a parlar.

Publicitat

Ha reclamat al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, fer “menys declaracions, enviar menys amenaces i fer més política, que des que ha arribat a la Moncloa ha estat incapaç”, i li ha retret que només parli, segons ell, de 155 i de compliment de penes.

“Si el PSOE suma, pactarà amb Cs i comptarà amb l’abstenció del PP. L’única manera d’evitar-ho és votant a ERC i que aquest pacte no sumi”, ha advertit Junqueras, que ha reclamat lluitar contra allò que representen PP i Cs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca