Cuixart rebutja els aldarulls: “El moviment sobiranista és no violent, la condemna ha de ser rotunda”

El president d'Òmnium afirma que la sentència "no s'aguanta per enlloc, és kafkiana"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat rebutjar clarament els aldarulls després de cinc nits de disturbis arreu de Catalunya arran de la sentència del procés. “El moviment sobiranista és no violent. I no es pot qüestionar si ha de condemnar la violència, la condemna ha de ser rotunda”, ha volgut deixar clar Cuixart aquest dissabte en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3. “La nostra funció és pressionar sempre des de l’exercici dels drets fonamentals i l’acció no violenta”, ha recordat el president d’Òmnium, condemnat a 9 anys de presó. “La sentència no s’aguanta perquè l’exercici de la desobediència civil i la sedició, que vol dir violència, són conceptes antagònics”, ha criticat Cuixart.

Publicitat

“Que el Tribunal afirmi que no dubta del meu compromís amb la no violència i em condemni a 9 anys per un delicte de sedició és kafkià”, ha reflexionat en veu alta el líder d’Òmnium, que també alerta que la sentència del Suprem als líders del procés “obre les portes al totalitarisme i afecta a la qualitat democràtica d’Espanya”. “La sentència condemna també drets fonamentals i és també contra l’activisme social, des de la PAH Barcelona als piquets de vaga. Al final acabaran inventant el concepte de terrorista pacífic”, ha ironitzat Cuixart des de la presó de Lledoners. El president d’Òmnium ha reiterat que no s’acollirà a cap hipotètic indult, ni mesura de reinserció o resocialització. “Si em donen el tercer grau, és clar que l’acceptaré”, ha avançat Cuixart.

Finalment, el líder d’Òmnium ha opinat sobre el que ha de ser la resposta de les institucions catalanes a la sentència: “Us han empresonat un vicepresident i presidenta del Parlament i heu de donar una resposta consensuada i que la gent l’entengui!”, ha etzibat Cuixart, que ha deixat ben clar els objectius de la mobilització ciutadana i institucional: “amnistia, autodeterminació i una solució política que l’Estat haurà de negociar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca