Aquesta setmana 18 independentistes detinguts han ingressat a presó

També hi ha un empresonat a Madrid per les protestes contra la sentència al centre de la capital espanyola

Publicitat

Un total de 18 detinguts han passat a presó pels aldarulls d’aquesta setmana arreu de Catalunya. En total, 12 van ser arrestats a Barcelona, tres a Girona, dos a Tarragona i un a Lleida. A més, una persona va ser detinguda i enviada posteriorment a presó a Madrid pels aldarulls posteriors a la protesta contra la sentència que hi va haver dimecres a la capital espanyola. Els primers detinguts que van passar a presó van tenir lloc el passat dimecres a Barcelona i el darrer aquest dissabte a Girona.

El dimecre al vespre el jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona va dictar presó sense fiança per a quatre dels detinguts dimarts a la ciutat en el marc dels aldarulls entre policia i manifestants contraris a la sentència de l’1-O. El jutge els acusa de desordres, atemptat i lesions lleus. A l’escrit, el jutge veu indicis que alguns dels empresonats van intentar travessar línies policials o es van enfrontar i van agredir agents de l’autoritat.

El passat divendres, el jutge de guàrdia va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a dos de dotze detinguts més a Barcelona per desordres públics, danys, atemptat a agent de l’autoritat i manifestació il·lícita. Per als altres deu detinguts es va acordar la llibertat provisional amb mesures cautelars com la prohibició de participar en qualsevol manifestació.

El dissabte van passar a disposició judicial dotze detinguts més a Barcelona, dels quals sis van ingressar a presó provisional, comunicada i sense fiança. Els altres sis van quedar en llibertat amb mesures cautelars. Les causes contra tots ells estan obertes per diferents delictes, entre ells desordres públic i atemptat a l’autoritat.

Publicitat

A Lleida, el jutjat d’instrucció número tres va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per a un dels nou detinguts pels aldarulls del passat dimarts. Se l’acusa d’un delicte de desordres públics, lesions i atemptat a agents de l’autoritat. Els altres vuit detinguts van quedar en llibertat provisional amb mesura cautelar de prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida.

A Girona, el jutjat d’instrucció número 2 va decretar dijous presó preventiva sense fiança per a dos dels tres detinguts del passat dimecres per risc de reiteració delictiva i falta d’arrelament. A tots dos se’ls acusa dels delictes de danys, atemptat a l’autoritat, lesions i desordres públics. El tercer detingut va quedar en llibertat provisional amb compareixences setmanes en el jutjat.

Un tercer detingut a Girona va ingressar a presó sense fiança aquest cap de setmana per delictes d’atemptat als agents de l’autoritat, desordres públics i danys. A banda, set detinguts més van quedar en llibertat provisional amb diferents mesures cautelars.

A Tarragona, el jutjat d’instrucció número 1 va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a dos dels cinc detinguts pels disturbis durant aquesta setmana. Els joves estan acusats de delictes de desordres públics. Els altres tres detinguts van quedar en llibertat provisional i hauran de comparèixer quinzenalment al jutjat. A banda, se’ls ha retirat el passaport i se’ls ha prohibit sortir del territori i acudir, aproximar-se o participar en actes o manifestacions a menys d’un quilòmetre durant mig any.

Per últim, també va ingressar a presó provisional un dels quatre detinguts a Madrid pels aldarull del passat dimecres. La Policia Nacional va detenir quatre persones, una d’elles menor d’edat, quan una cinquantena d’antifeixistes van llançar objectes contundents als agents antidisturbis i van desplaçar mobiliari urbà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes