eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Interior admet que ahir no tenia prous agents per mantenir l’ordre

  Subratllen que han pogut evitar l'enfrontament entre els dos col·lectius però no l'agressió aïllada a un jove

  El Departament d’Interior ha admès aquest dijous a la nit que el dispositiu policial destinat a Barcelona no tenia prou efectius per encapsular els dos grups antagònics que s’han congregat a la plaça d’Artós. Segons Interior, avui s’havia d’atendre diverses convocatòries arreu de Catalunya, i això impossibilitava aplicar les “estratègies habituals” d’encapsulament. S’ha optat per evitar que els dos grups poguessin arribar a tocar-se i quan s’han disgregat, se’ls ha anat seguint. El grup d’extrema dreta s’ha dividit en grups reduïts i s’ha disseminat pels carrers de l’Eixample. Un d’aquests grups ha apallissat un jove d’ideologia antifeixista. L’acció ha motivat la queixa del president del Parlament, Roger Torrent.

  Interior ha explicat que l’estratègia de control permanent ha impedit que el grup d’extrema dreta pogués arribar a Jardinets, tal i com era la seva pretensió inicial en sortir de la Plaça d’Artós.

  Publicitat

  També ha indicat que l’objectiu d’aquesta estratègia, evitar que es trobessin i es pogués produir una baralla entre els manifestants feixistes i antifeixistes, “s’ha assolit plenament”, i s’ha impedit una batalla campal i “mals majors”.

  Sí admet que l’estratègia “no ha pogut evitar una agressió aïllada a un jove”, però afegeix que les imatges de que es disposen han permès als Mossos d’Esquadra iniciar una investigació per identificar i posar a disposició judicial als autors de l’agressió.

  De la seva banda, els Mossos han volgut negar “rotundament” cap tipus de permissivitat “amb cap de les persones que avui han mostrat actituds violentes als carrers de Barcelona”.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca