Dimecres la Policia Nacional va fer servir gasos lacrimògens

El cos de seguretat ho justifica per la violència dels disturbis a l'entorn del carrer Roger de Llúria

Publicitat

La Policia Nacional ha confirmat a l’ACN que va utilitzar gasos lacrimògens en una ocasió durant els aldarulls d’aquest dimecres a la nit a Barcelona. Segons fonts del cos, aquesta tècnica es fa servir de manera dissuasiva en moments d’aldarulls molt violents com, consideren, va ser el cas. Es van utilitzar durant un dels moments més complicats dels disturbis a l’entorn del carrer Roger de Flor, quan alguns dels protagonistes dels actes vandàlics van llançar objectes pirotècnics contra l’helicòpter policial. Les mateixes fonts han explicat que, com en el cas de les pilotes de goma, l’ús d’aquest gas té un protocol. Primer s’avisa que s’utilitzarà i, si és el cas, es demana autorització al comandament policial al càrrec de l’operatiu.

De la seva banda, des del Ministeri de l’Interior s’ha explicat que en el cas de l’actuació policial d’ahir “es van utilitzar els mitjans que l’operatiu considera oportuns en cada moment en funció de les circumstàncies concretes”, sense especificar si entre aquests mitjans hi ha els gasos lacrimògens o no. En tot cas, sí han puntualitzat que aquests mitjans considerats oportuns “es van utilitzar i s’utilitzaran”.

L’ACN va enregistrar imatges instants després de la utilització del gas, amb persones –entre elles diversos periodistes- tossint acusadament a conseqüència de la inhalació d’aquest producte.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca