Què faran demà les institucions culturals?

Més de 100 espais culturals es donen cita demà per recolzar la vaga general

Publicitat

El Temporada Alta, el Jamboree, la Taranos, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, la Badabadoc, la Nau Ivanow, el Maldà, la Sala Atrium, la Fénix, la Flyhard, La Planeta, la Trono, el Versus Glòries, el Teatre de l’Aurora, La Gleva, l’Espai Subirachs, la Fundació Vila Casas, el Tantarantana, el Gaudí, l’Antic Teatre, La Puntual, la Sala Ars, l’Almeria Teatre i el Sant Andreu Teatre secundaran la vaga general de divendres i suspenen les funcions previstes. El festival Escenes de Filosofia i Teatre ha anul·lat la programació de divendres. El Lliure, el TNC, el Liceu, els teatres del Grup Focus, el MACBA i el MNAC mantenen per ara la programació a l’espera de la decisió dels treballadors i les companyies i avaluaran el mateix divendres si poden obrir portes.

Sota el lema ‘La presó no és la solució’, més d’una vintena de sales de teatre han manifestat el seu malestar davant la “injustícia” a la qual s’enfronten els condemnats pel procés. “Des del món de la cultura treballem per defensar el dret i la llibertat de pensament i d’expressió. Sentim que aquests drets han estat vulnerats”, reblen en un comunicat.

En una línia similar s’expressen els responsables de les sales musicals Jamboree i Tarantos, que s’adhereixen a la vaga de divendres com a protesta contra “qualsevol acció que impedeixi el lliure i ple exercici dels drets democràtics”, al marge “d’ideologies i preferències polítiques”. “La música és llibertat”, afegeixen en el text.

Publicitat

De la seva banda, i després d’haver-ho “reflexionat a fons”, La Perla 29 i la Biblioteca de Catalunya el festival Escenes de Filosofia i Teatre Les nits de la maleta i han decidit anul·lar la funció del divendres i repartir el programa entre aquest dijous i dissabte.

De la seva banda, el Liceu ha informat en una piulada que té previst “seguir amb la seva activitat habitual” durant la vaga general, en què està prevista una funció de ‘Turandot’, i demanen als espectadors sortir amb “suficient antelació” davant les possibles afectacions de trànsit i de transport.

Amb motiu de la vaga general, també s’ha suspès la sessió inaugural de la 45a edició de Filmets Badalona Film Festival, prevista per aquest divendres al Teatre Zorrilla. En tractar-se d’una sessió competitiva oficial, els onze curtmetratges que s’havien de projectar es redistribuiran en altres sessions oficials competitives de la propera setmana. L’Ateneu Barcelonès també tancarà les seves portes.

El CCCB també secunda la protesta i tancarà l’exposició ‘Feminismes!’. En un comunicat, reconeixen que viuen “temps convulsos” i els “conflictes socials i polítics travessen també els espais culturals”. En aquest sentit, reiteren el rebuig a qualsevol tipus de violència i la confiança en la cultura com a espai de llibertat, creativitat i defensa dels drets fonamentals.

100 espais contra la Sentència

Com s’ha sabut aquest matí, més de 100 espais culturals han decidit donar-se cita el dia 18 a les 16 hores a la plaça del Diamant, per tal de reivindicar la cultura com una eina emancipadora.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca