La CGT fa una crida a participar activament a les mobilitzacions i a la resistència al carrer

El sindicat recorda als afiliats que tenen dret a fer vaga el 18 d'octubre tot i no haver-s'hi adherit com a organització

La Confederació General de Treballadors (CGT) ha fet una crida a participar activament a les mobilitzacions i a la resistència al carrer per lluitar contra el sistema polític que fa dècades que “mutila” els drets dels treballadors. “Els anarcosindicalistes no ens podem quedar a casa com a simples espectadors”, han afirmat en un comunicat. La CGT no s’ha adherit a la vaga del 18 d’octubre, convocada pels sindicats sobiranistes Intersindical-CSC i IAC, però ha recordat als seus afiliats que tenen dret de fer-la. Alhora, apunten que la lluita continuarà “més enllà de divendres” i que protesten “tant contra el govern de l’Estat com contra el de Catalunya”. A la Generalitat han recriminat que “vagi de la mà” del govern espanyol en la “criminalització i repressió” de les manifestacions d’aquesta setmana.

Publicitat

El sindicat anarcosindicalista ha assegurat que la sentència del Tribunal Suprem, “va encendre l’espurna” en forma de protestes que “ha pres unes dimensions que ningú s’imaginava”. “Les manifestacions i les accions de resistència activa al carrer contra les agressions cada vegada més brutals dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional mostren com milers i milers de persones no es conformen en observar, passivament, com es construeix un règim cada vegada més autoritari al seu voltant”, han dit.

La CGT ha celebrat que “les banderes passin a un segon pla” i ha afirmat que les protestes d’aquesta setmana a Catalunya “van de llibertat, de ràbia davant el rearmament repressiu”, una lluita que “apel·la” al sindicat. Segons els representants laborals, les persones que protesten són joves “que s’han alçat” “farts de ser instrumentalitzats per la política institucional” i que no veuen “un futur digne” al davant.

També han fet una crida als “anarcosindicalistes de tot l’Estat” per afegir-se a les manifestacions per “enderrocar el Règim del 78”. “Només així podem guanyar”, diuen.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes