Aragonès s’enfronta a Torra per no conèixer la proposta

El vicepresident també es veu amb Torrent per abordar junts el malestar pel desconeixement del contingut del discurs

Publicitat

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, reunir-se amb urgència al Parlament després de la compareixença d’aquest últim davant el ple. Aragonès ha volgut així abordar el malestar i la incomoditat que, segons fonts coneixedores de la trobada, ha provocat que la proposta de Torra d’exercir l’autodeterminació i posar com a límit el final de la legislatura no hagués estat consensuada ni donada a conèixer als membres del Govern ni als grups parlamentaris que donen suport a l’executiu. Aragonès també ha volgut que a la reunió hi fos present la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i tots tres s’han vist a un dels despatxos del Parlament.

Abans, però, la situació ja havia provocat una altra trobada de primeres figures d’ERC. Aragonès havia demanat una reunió amb el president del Parlament, Roger Torrent, una trobada després de la compareixença de Torra. Segons ha confirmat l’ACN, a la trobada, celebrada al despatx de Torrent, han analitzat el malestar que els ha suposat no conèixer prèviament quins plans explicaria Torra al ple. En acabar les dues reunions, Torrent i Aragonès s’han encaminat als despatxos d’Esquerra per parlar amb el seu grup parlamentari de la situació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes