Jovent retira el suport parlamentari a Buch

Les joventuts d'ERC emeten un comunicat on condemnen els abusos policial d'ahir

Publicitat

Aquest matí, les joventuts d’ERC; Jovent Republicà, han emès un comunicat en el qual condemnen els “abusos policials” d’ahir al vespre durant la manifestació de rebuig a la Sentència del Procés. Alhora que anuncien la retirada de qualsevol suport polític o parlamentari a Buch, a més d’exigir la retirada dels cossos de seguretat foranis de Catalunya i la depuració de responsabilitats dins dels cossos d’ordre. 

Cal destacar que el dilluns a la tarda Jovent ja va denunciar l’agressió per part de les forces de l’ordre a un dels seus militants a l’Aeroport.


Comunicat:

Publicitat

Les Joventuts d’Esquerra Republicana retirem el suport polític i parlamentari a la Conselleria d’Interior

Davant el descontrol dels antiavalots i els abusos policials viscuts a Catalunya les darreres hores, les Joventuts d’Esquerra Republicana, el Jovent Republicà, retirem el suport polític i parlamentari a la Conselleria d’Interior i a Miquel Buch.

Raons ens en sobren. Des de l’inici d’aquest Govern hem vist amb preocupació creixent un lideratge erràtic, contradictori i incomprensible del cos de Mossos d’Esquadra per part de la conselleria, amb el conseller Miquel Buch al capdavant. Des de la no denúncia o bel·ligerància envers els grups organitzats d’extrema dreta que atemoreixen el país fins a la duresa contra les protestes independentistes o contra diverses mobilitzacions per aturar desnonaments.

Hem vist incompliments reiterats dels protocols i lleis aprovats pel Parlament de Catalunya per garantir una actitud exemplar i democràtica de la policia catalana, que ha de ser garant de tots els drets i llibertats civils per a tothom al nostre país. Aquests mínims d’actuació proporcionada i democràtica han de ser, entre d’altres: la correcta identificació dels agents antiavalots, l’acabament immediat de les detencions preventives i investigacions penals o policials d’ofici contra manifestants i la depuració de les pràctiques contràries als protocols pel que fa a càrregues i dispersions (com l’ús indiscriminat del FOAM que veiem en diverses imatges), on sempre s’ha de prioritzar la mediació.

Com a independentistes volem construir un país diferent i millor que els estats espanyol i francès, per tant som molt exigents amb els cossos de seguretat propis i apostem perquè siguin exemple de policia democràtica.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana condemnem els abusos policials ocorreguts a les protestes de rebuig a la sentència, que són intolerables i representen el cúmul dels despropòsits de la Conselleria d’Interior, que les darreres setmanes han anat en augment.

En conseqüència, anunciem la retirada del suport parlamentari de la nostra diputada a la Conselleria d’Interior fins a l’assumpció de responsabilitats i un canvi de rumb polític.

Alhora, davant del setge que patim com a país per part de l’Estat, ens reafirmem en la defensa de la sobirania de les institucions de Catalunya. Per això, també exigim la retirada dels cossos de seguretat de l’Estat del territori català, la depuració de responsabilitats per la violència provocada i la finalització de tota amenaça per part del govern espanyol contra l’independentisme i contra les institucions catalanes. És l’Estat qui té l’obligació de desfer el mal que ha creat, tornant a la política i a la democràcia la resolució del conflicte nacional català.

Finalment, volem expressar tot el nostre suport i solidaritat envers els ferits d’aquests dies, refermar-nos en la defensa del lliure exercici des de la noviolència de tots els drets civils i polítics als Països Catalans i reiterar, com a organització juvenil de l’independentisme d’esquerres, una crida a sortir massiva i serenament als carrers per denunciar la sentència condemnatòria als presos i preses polítiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes