El Parlament Europeu al costat de l’Estat en la vulneració dels drets polítics

Torna a prohibir l'entrada a Puigdemont amb la reactivació de l'euroordre

Publicitat

El Parlament Europeu ha tornat a prohibir l’entrada a l’expresident i eurodiputat electe de JxCat, Carles Puigdemont. La decisió s’ha pres, segons han confirmat fonts de l’Eurocambra, arran de la reactivació de l’euroordre per part del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. El Parlament Europeu ja va vetar l’entrada a Puigdemont durant la primera petició de Llarena per extradir-lo, i va aixecar la prohibició així que es va retirar l’euroordre. Puigdemont entra habitualment a l’Eurocambra com a visitant, i la setmana passada, per exemple, hi va fer reunions amb la Plataforma Diàleg UE-Catalunya.
En canvi, el líder de JxCat no ha pogut encara recollir les credencials d’eurodiputat, ja que Espanya no el va incloure a la llista d’eurodiputats oficials.

El seu cas, com el del líder d’ERC Oriol Junqueras, s’haurà de resoldre al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Puigdemont va presentar una demanda contra l’expresident de la cambra, Antonio Tajani, per no reconèixer-lo com a eurodiputat electe.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca