El Govern defensa que els Mossos van carregar per evitar que els manifestants fossin acusats de sedició

Budó admet que les mobilitzacions van tenir "incidents" però remarca el "civisme i pacifisme" majoritari dels actes

Publicitat

El Govern de la Generalitat mostra la seva empatia amb els manifestants que dilluns van respondre a la crida de Tsunami Democràtic i que, entre altres accions, van acabar bloquejant l’aeroport del Prat. Tot i assegurar que desconeixia les intencions d’aquests activistes, la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha afirmat que el Govern “compren i comparteix la ràbia de la gent després de conèixer unes sentències que són més una venjança que un acte de justícia”. En aquest sentit, ha volgut mostrar la “solidaritat i empatia com a Govern amb els ciutadans que es van manifestar de manera pacifica i també contundent amb accions com el col·lapse de l’aeroport”.

Per a Budó, “coneixent la injustícia i la revenja que suposa la sentència, s’entén que la gent es vulgui mobilitzar”. “Des del Govern respectem i garantim el dret a manifestar-se i mobilitzar-se d’aquestes persones”, ha afegit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu extraordinari que s’ha celebrat per valorar i analitzar la sentpencia de l’1-O i la jornada de dilluns.

La portaveu, conscient de les crítiques que han arribat per alguns comportaments de manifestants i per algunes accions policials, ha volgut remarcar que “massivament les concentracions van fer-se de manera cívica i pacífica”. “És cert que hi va haver moments puntuals, alguns accidents o incidents, on els cossos de seguretat van haver d’actuar perquè podien posar en perill fins i tot la seguretat dels propis manifestants”, ha afegit. En aquest sentit, en ser preguntada per aquest argumentari, Budó ha explicat que els agents amb les càrregues policials van voler evitar l’ocupació de les pistes de l’aeroport “que tenint en compte els antecedents, podien acabar amb acusacions de sedició per als manifestants”.

Per últim, la consellera no ha volgut ni tan sols valorar la possibilitat que el titular d’Interior, Miquel Buch, assumís responsabilitats per l’actuació policial, per la greu ferida a l’ull d’un activista que podria encaixar amb el cop d’una pilota de goma, ni per les crítiques rebudes d’un i altre costat. “El que és important destacar és que hi va haver més de 220 concentracions que van mobilitzar milers de persones i que, fruit d’aquestes mobilitzacions, majoritàriament es van dur a terme de manera pacífica i cívica”, s’ha limitat a dir, tot demanant “no permetre” que els incidents “enterboleixin la resposta pacífica” dels ciutadans. “Des del Govern el que fem és investigar i revisant les imatges i fins que els responsables no tingui clar el què, no ens podrem pronunciar”, ha conclòs en rebre les insistents preguntes d ela premsa al respecte.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca