Cancel·len 45 vols dels 986 programats al Prat perquè els avions no van poder arribar

Desenes de persones passen la nit a l'aeroport i les cues són més llargues de l'habitual

Publicitat

45 vols s’han cancel·lat aquest dimarts a l’aeroport del Prat dels 986 programats perquè els avions no van poder arribar durant la jornada de protestes de dilluns, segons han informat a l’ACN fonts d’Aena, que han explicat que la xifra de vols cancel·lats ahir va pujar fins als 110. S’espera que durant el dia es reestructuri tota l’operativa. Es registren cues més llargues de l’habitual als mostradors perquè els passatgers han vingut amb més temps o perquè directament han passat la nit a l’aeroport després que el seu vol es cancel·lés i han canviat el bitllet. Desenes de persones han dormit al Prat, sobre els bancs de la terminal o a terra. Cansament i desconcert són els estats d’ànim més repetits pels viatgers que han parlat amb l’ACN.
“He passat una nit molt dolenta. He intentat dormir en un lavabo tapant-me amb paper higiènic perquè tenia fred, però ha estat impossible. Menys mal que portava un llibre”, explica Ana, que havia de viatjar aquest dilluns a Granada però que ha acabat passant la nit a l’aeroport del Prat després que milers de manifestants bloquegessin la terminal 1 seguint la crida de Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència de l’1-O.

Aquesta passatgera va agafar l’autobús per arribar al Prat però els darrers dos quilòmetres, aproximadament, els va haver de fer caminant. Després es va trobar que el vol que havia d’agafar a les 5 de la tarda s’havia cancel·lat i la van reubicar en un altre, previst pel vespre, que tampoc va sortir. Aquest dimarts al matí esperava poder viatjar finalment a Granada. Bregar amb el fred ha estat el més pesat per a aquesta viatgera, ja que tenia la jaqueta dins la maleta que va facturar i que no ha pogut recuperar per resguardar-se durant la nit.

En una situació similar es trobaven altres viatgers, que, després d’arribar a l’aeroport amb moltes dificultats, van perdre l’avió o van veure el vol cancel·lat i han hagut de passar la nit a la T1. Jacob Kim, de Corea del Sud, també havia de viatjar en el mateix vol de la tarda a Granada. “Portem més de 18 hores a l’aeroport”, subratlla mirant el rellotge. S’havien organitzat per arribar cap a les 2 del migdia a l’aeroport i, després d’agafar l’autobús, van acabar caminant una hora més o menys per arribar al Prat. “La situació era caòtica. Vam veure a les notícies que la policia i els manifestants s’estaven enfrontant i, quan vam aconseguir entrar a la terminal, el vol s’havia cancel·lat i l’únic que ens deien al mostrador era que esperéssim”, assenyala.

Ignacio, de Mèxic, havia de viatjar de Barcelona a Roma amb un grup d’amics, però van perdre el vol, explica. “Ens van dir que era la primera vegada que passava [un bloqueig de la terminal]. Estem desconcertats. No sabíem què estava passant i, de fet, encara no ho sé”, diu Ignacio, per continuar: “Ha estat una nit molt pesada”. Una altra passatgera, que venia de Jaca per volar a Lisboa, lamenta que aquest dilluns va haver de caminar onze quilòmetres per arribar a l’aeroport, ja que les comunicacions estaven tallades, i que finalment ha hagut de passar la nit a l’aeroport a l’espera de poder sortir aquest dimarts cap al seu destí.

Publicitat

El Ministeri de Foment assegura que l’aeroport funciona amb normalitat, i remarca que tot i les circumstàncies viscudes, es van operar el 90% dels vols, uns 800. “No és el mateix tallar un carrer o ocupar algunes zones que bloquejar un aeroport”, apunten des del ministeri.

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha explicat a Catalunya Ràdio que a l’aeroport de Madrid no es van registrar problemes “més enllà de la propaganda” del Tsunami Democràtic. Pel que fa a Barcelona, ha indicat que les cancel·lacions van afectar bàsicament Vueling, que va tenir problemes en l’accés de la tripulació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca