Puigdemont retrata la hipocresia d’una Europa que “calla” contra les atrocitats

Apel·la als independentistes i no independentistes a què s'uneixin sota un mateix clam per "aturar règims autoritaris"

Publicitat

El president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha condemnat la “regressió de drets i llibertats” amb la qual l’Estat ha confirmat que no té “cap resposta de diàleg ni respecte” amb la sentència.

Puigdemont assegura que avui es “confirma l’estratègia de la repressió i la venjança contra ciutadans que han buscat la via de la democràcia per fer possible la seva voluntat”, un fet que, concreta, no els “apartarà de les nostres conviccions”.

El president a l’exili ha carregat durament contra la hipocresia d’Europa, recordant el seu silenci amb l’1-O i el genocidi turc contra els kurds: “L’Europa que calla davant les atrocitats turques contra el poble Kurd és la mateixa Europa que va callar covardament quan la policia d’un estat membre va agredir amb una violència esfereïdora un poble que va sortir a votar”.

Segons el president, la sentència no només condemna els líders independentistes, sinó també als “més de dos milions de persones que van fer possible el referèndum de l’1-O”: “No hi ha operació de propaganda que pugui amagar tanta vergonya”

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes