Junqueras considera que “s’hi han acarnissat”

El president d'ERC assegura que la decisió judicial és un "càstig per a tots els que viuen a Catalunya"

Publicitat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha qualificat la sentència de “venjança” i ha considerat que “s’hi han acarnissat”. En una trucada telefònica des de la presó de Lledoners, a la qual ha tingut accés l’ACN, el líder republicà ha assegurat que la sentència “no és justícia” sinó un “càstig per a tots els que viuen a Catalunya” i s’ha mostrat “emprenyat” i “indignat”. Ha afegit, però, que això no li farà perdre les seves conviccions sinó que aquest dilluns té “més motius per ser republicà i independentista” . Junqueras ha afirmat que ni pot ni vol viure en un Estat que els vol “robar la dignitat, els drets” i que els pren la llibertat. “Vull viure en un estat democràtic en què votar no sigui delicte, sinó que ho sigui impedir-ho per la força”, ha apuntat.

El president d’ERC ha assegurat que amb la sentència es condemna “a tot el país” i a la democràcia. “És un càstig, la voluntat d’acabar amb l’independentisme, un atac directe a la pluralitat i a la dissidència democràtica”, ha asseverat. “Es condemnen a ells mateixos perquè trigarem més o menys però la independència segur que és inevitable”, ha afirmat.

“No defalliu, nosaltres no ho farem”, ha finalitzat Junqueras.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes