El síndic de Greuges exigeix al Govern espanyol buscar la via “més ràpida” per alliberar els presos

El síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha criticat aquest dilluns la sentència de l’1-O del Tribunal Suprem i ha exigit al Govern central i al Congrés que surti de les eleccions generals “explorar totes les vies per buscar-ne la més ràpida per aconseguir” la llibertat dels condemnats.

Publicitat

En roda de premsa, ha defensat que l’única manera de solucionar la situació a Catalunya és des del diàleg i el reconeixement dels errors comesos per totes les parts, però ha advertit que “per facilitar aquest diàleg cal posar en llibertat el més aviat possible” els dirigents independentistes empresonats.

Ribó ha rebutjat que els fets de la tardor del 2017 puguin considerar-se sedició, ja que considera que van ser un “exercici de drets fonamentals, de llibertat d’expressió i de manifestació”.

Per això, ha qualificat de “desproporcionada” la sentència i ha dit que elaborarà un informe sobre la sentència del Suprem per analitzar la jurisprudència que pot generar en relació als drets i llibertats fonamentals.

A més, portarà el comunicat en el qual critica la sentència a la comissària europea de Drets Humans, a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, a l’alta comissionada pels Drets Humans de l’ONU i als defensors del poble de tota Espanya i de la comunitat internacional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes