El síndic de Greuges exigeix al Govern espanyol buscar la via “més ràpida” per alliberar els presos

Publicitat

El síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha criticat aquest dilluns la sentència de l’1-O del Tribunal Suprem i ha exigit al Govern central i al Congrés que surti de les eleccions generals “explorar totes les vies per buscar-ne la més ràpida per aconseguir” la llibertat dels condemnats.

En roda de premsa, ha defensat que l’única manera de solucionar la situació a Catalunya és des del diàleg i el reconeixement dels errors comesos per totes les parts, però ha advertit que “per facilitar aquest diàleg cal posar en llibertat el més aviat possible” els dirigents independentistes empresonats.

Ribó ha rebutjat que els fets de la tardor del 2017 puguin considerar-se sedició, ja que considera que van ser un “exercici de drets fonamentals, de llibertat d’expressió i de manifestació”.

Per això, ha qualificat de “desproporcionada” la sentència i ha dit que elaborarà un informe sobre la sentència del Suprem per analitzar la jurisprudència que pot generar en relació als drets i llibertats fonamentals.

Publicitat

A més, portarà el comunicat en el qual critica la sentència a la comissària europea de Drets Humans, a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, a l’alta comissionada pels Drets Humans de l’ONU i als defensors del poble de tota Espanya i de la comunitat internacional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca