Col·lectius madrilenys a favor del dret a decidir critiquen la “duríssima” sentència de l’1-O

Convoquen una protesta dimecres a la Puerta del Sol per demanar l'absolució dels líders independentistes

Publicitat

Col·lectius madrilenys a favor del dret a decidir han criticat les condemnes als líders independentistes. En un comunicat, la Coordinadora 25-S ha afirmat que la sentència del Tribunal Suprem és “duríssima” vista “des d’una perspectiva democràtica”. “No podem respectar” una resolució judicial “que no respecta a la democràcia”, afirma l’organització, que insisteix que la sentència “no és respectable”. En un altre comunicat, la plataforma Madrilenys pel dret a decidir ha denunciat que “la justícia espanyola està sent utilitzada com a eina política” i ha alertat que “l’ofensiva ferotge” que “el poble de Catalunya està patint” és una mostra de la “retallada de llibertats” que hi ha a l’Estat. “Llibertats elementals de qualsevol democràcia com les d’expressió, opinió, manifestació o participació política, estan sent fustigades”, lamenten. Per denunciar-ho, una vintena de col·lectius han convocat una protesta dimecres a les 19.30 h a la Puerta del Sol sota el lema ‘Absolució presos polítics’.

“Els veïns de Madrid tenen una oportunitat de mostrar la seva indignació contra aquesta retallada de les llibertats, i al mateix temps de manifestar la seva solidaritat amb el poble català i els seus presos polítics”, sosté Madrilenys pel dret a decidir. La Coordinadora 25-S ha cridat a “l’empoderament democràtic i solidari”: “No queda més remei que triar entre la II Restauració Monàrquica imposada pel franquisme o la democràcia que inclou el dret a decidir”, defensen.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca