CCOO no veu “acceptable” la judicialització de la política

El sindicat reuneix la seva executiva ampliada amb els secretaris territorials i federacions per valorar la resposta a la sentència del Suprem

Publicitat

El sindicat CCOO ha advertit que “no són acceptables la judicialització de la política ni la politització del sistema judicial”. En una piulada, el sindicat ha remarcat que volen “a casa” els presos independentistes, ara ja condemnats pel Suprem, i ha informat que reuneix a la seva executiva a Catalunya, ampliada amb secretaris generals de territoris i federacions, per valorar la sentència. CCOO participa, juntament amb altres sindicats i entitats, en una protesta contra la sentència a les 13.30 hores a la Plaça Sant Jaume.
En un comunicat, CCOO a nivell estatal ha recordat que tot i acatar la sentència, senten “preocupació pel risc que en una situació de complexitat política, polarització social i precampanya electoral, derivi cap al camí de la crispació”.

En aquest sentit, el sindicat afirma que el codi penal no resoldrà “el que la política ha estat fins ara incapaç de canalitzar”.

Segons CCOO una sentència com la d’aquest dilluns “pot ser utilitzada per les estratègies polítiques més extremes, que fan de la polarització el seu modus vivendi, i que poden cobrar protagonisme en les properes setmanes”.

En el comunicat, CCOO demana “mesura i sentit d’Estat” a les forces espanyoles i considera contrari a això el debat sobre l’article 155. Als partits catalans, el sindicat demana “un procés de negociació política” i “no reiterar estratègies unilaterals”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca