Mas descarta desgastar l’economia: “No vull que el preu del que estic intentant sigui ensorrar la meva economia”

L'expresident avisa que si hi ha accions violentes es farà el joc a l'adversari i es podria acabar amb la il·legalització de partits

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha rebutjat la proposta de desgastar l’economia espanyola que l’exconseller Toni Comín ha posat sobre la taula. El una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Mas ha argumentat que no vol que el preu del que està intentant sigui “ensorrar” la seva economia i ha rebutjat la idea de, si cal, perdre llocs de treball. D’altra banda, ha avisat que si hi ha accions violentes, encara que sigui minoritàries, es farà el joc a l’adversari i als que tenen ganes de penjar l’etiqueta de violent al moviment independentista. A més, ha afegit que podria acabar amb la il·legalització dels partits independentistes tenint en compte els precedents a l’estat espanyol.

Segons Mas, en aquest procés, els sacrificis han de ser “raonables” i el balanç ha d’estar a favor dels beneficis. “Si defenso el projecte sobiranista és perquè crec que podríem arribar a tenir un país en el què l’atur i la manca de treball no sigui una preocupació diària”, ha afegit tot descartant una estratègia de desgast de l’economia.

Mas ha defensat el concepte de “desobediència pacífica” i ha rebutjat la idea de “quan pitjor millor”. I ha considerat que una “alteració de l’ordre públic” podria portar a conseqüències que “no serien bones”. En aquest sentit, ha recordat que a l’octubre del 2017, tant Carles Puigdemont com Oriol Junqueras van rebutjar la possibilitat de fer-se forts al carrer pel risc de “violència afegida” a la del 1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca