eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Olga Tokarczuk i Peter Handke, Premis Nobel de Literatura 2018 i 2019

  El CCCB posa a disposició del públic les entrevistes a sis premis Nobel que han passat per la institució

  L’escriptora polonesa Olga Tokarczuk i l’autor austríac Peter Handke han estat guardonats aquest dijous 10 d’octubre amb el Premi Nobel de Literatura 2018 i 2019, respectivament.

  Segons la resolució del jurat, Tokarczuk ha estat premiada per la seva “imaginació narrativa” i una “passió enciclopèdica” en la seva escriptura, mentre que Handke ha desenvolupat un treball “influent” amb “enginy lingüístic” i ha explorat la perifèria de l’experiència humana.

  Publicitat

  Per primera vegada des de fa més de 40 anys –l’última vegada va ser l’any 1974 amb el premi compartit per Harry Martinson i Eyvind Johnson– l’Acadèmia Sueca ha atorgat dos guardons. Això es deu al fet que s’hi inclou el de l’edició de l’any 2018, que finalment no es va lliurar després de l’escàndol sexual que va suposar la renúncia de diversos dels seus membres.

  A dia d’avui, s’han atorgat 112 premis Nobel en aquesta categoria –116 premiats– i onze d’ells han anat a parar a mans d’escriptors en llengua espanyola. D’aquest més de centenar de premis, només 15 han estat per a dones. L’edat mitjana dels guanyadors se situa en més de 60 anys, i Ruyard Kipling ha estat el guardonat més jove (41 anys) i Doris Lessing, la més gran (88 anys).

  Sis Premis Nobel de Literatura al CCCB

  En els seus vint-i-cinc anys d’història, el CCCB, s’ha convertit en un espai de trobada i debat d’escriptors i escriptores d’arreu del món, tant d’autors novells com d’autors reconeguts. En aquest llistat recullen les conferències dels sis Premis Nobel de Literatura que han visitat el CCCB.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca