El TNC aixeca el teló amb un retrat de la societat catalana a través dels seus símbols

Segons ha informat el teatre, l'adaptació del clàssic de Josep Maria de Sagarra serà la primera estrena de la temporada teatral

Publicitat

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) aixecarà el teló de la nova temporada aquest dijous amb un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus símbols, la Rambla de Barcelona, en el muntatge de ‘La Rambla de les Floristes’, que dirigeix Jordi Prat.

Segons ha informat el teatre, l’adaptació del clàssic de Josep Maria de Sagarra serà la primera estrena de la temporada teatral i es podrà veure des d’aquest dijous fins al 24 de novembre.

En el text, ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals de la història recent: l’estrena va ser el març del 1935, uns mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat català, i d’altra banda està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa l’any 1868, amb la qual es va posar fi a les tres dècades de regnat d’Isabel II.

L’espectacle compta amb un elenc de 14 actors, que després protagonitzaran una gira durant l’any 2020 a més d’una vintena de poblacions de Catalunya i les Balears.

Publicitat

En el muntatge hi participen els actors Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras, Marina Gatell, Berta Giraut, Antònia Jaume, Davo Marín, Carme Milán, Albert Mora, Carol Muakuku, Albert Pérez, Xavier Ripoll i Jacob Torres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes