Diumenge 31 Maig, 2020

El Festival de Sitges 2020 homenatjarà ‘La noche del cazador’ de Laughton i ‘La máscara del demonio’ de Bava

El certamen va vendre fins aquest dimarts 60.665 entrades, 1.260 menys que l'any passat

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, ha anunciat que el Festival de cinema de Sitges 2020 homenatjarà ‘La noche del cazador’ de Charles Laughton de l’any 1955 i ‘La máscara del demonio’ de Mario Bava del 60. Sala també ha anunciat que organitzaran l’any proper un Congrés sobre què és el fantàstic i sobre el seu futur amb experts en aquesta matèria i amb ‘La noche del cazador’ com a punt de partida. L’edició 53a del festival arrencarà el 8 d’octubre. Fins aquest dimarts, s’han venut al Festival de cinema de Sitges 60.665 entrades, 1.260 menys que l’any 2018 que a aquestes alçades havia arribat a les 61.925 entrades. Sala ha recordat que l’any passat hi havia el concert de John Carpenter, que “va fer augmentar el nombre d’entrades”. Respecte l’any 2017, sí que hi ha hagut un increment en la venda ja que fa dos anys s’havien venut fins aquest moment 60.239 entrades.
L’any 2019 la recaptació del Festival de cinema de Sitges ha estat fins ara de 653.518 euros; el 2018, de 691.510 euros i el 2017, 650.188 euros. Fins aquest dimarts, s’han venut al Festival de cinema de Sitges 60.665 entrades. En declaracions als periodistes, Sala ha manifestat que “són xifres molt positives i més en un any amb una programació sense grans títols de Hollywood, sinó més independents”.

Sala ha dit que aquest any el festival ha tornat a les seves essències, ja que s’ha programat molt cinema independent i de nous autors joves. “Hem tingut cinc pel·lícules espanyoles i catalanes que han estat òperes prima”. Sala ha indicat que s’han programat films que no tenien tanta fama.

De cara l’any proper, ha apuntat que estan parlant amb un director “molt important que serà molt protagonista al festival”. Un director, ha dit Sala, que no ha estat mai al certamen i és “un dels grans noms del fantàstic contemporani”.

‘Joker’

Sala ha declarat que el cinema fantàstic es troba en un moment “extraordinari d’acceptació” per part del públic, la crítica i els festivals. Després de la crítica que hi hagut a films com ‘Joker’ que s’ha considerat que pot animar a la violència, Sala ha afirmat que el cinema fantàstic i de terror “no té la culpa que hi hagi un tiroteig”. Ha dit que s’ha de mirar cap a una altra banda i mirar per exemple en l’educació que es dona als nens, a les escoles, a les famílies o a les esglésies. “Conec molta gent que li agrada el cinema de terror i no coneix cap assassí en sèrie”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima de la covid-19 mentre exercia...

El Govern destina 5 M€ a ajudar als professionals del sector cultural que havien quedat descoberts durant la pandèmia

El Govern destinarà cinc milions d’euros als professionals del sector cultural que, com ha explicat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, "no han tingut...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca