Dart Festival anuncia part de la programació de la seva 3a edició

El certamen i mostra de cinema documental sobre art contemporani Dart, únic a Espanya per la seva temàtica, anuncia els 5 documentals

Publicitat

Dart, el primer festival de cinema documental sobre art contemporani a Espanya, anuncia part de la programació de la seva 3a edició, que se celebrarà del 28 de novembre a l’1 de desembre a les sales barcelonines Phenomena (C. Sant Antoni Maria Claret, 168) i Cinemes Girona (C. Girona, 175).

Dart projecta documentals sobre la vida de grans artistes, els seus processos de creació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs. El festival pretén acostar l’art contemporani al gran públic a través del cinema.

El festival anuncia els 5 documentals -dues estrenes a Espanya i un a Barcelona- que conformen la Secció Projecta by Ron Barceló, enfocada a les millors novetats dels últims dos anys en el sector, i que no entren a competició.

Pròximament s’anunciaran els 8 documentals -4 nacionals i 4 internacionals- de la Secció Explora by Llibreries Laie. Aquests documentals han estat seleccionats d’entre els més de 90 que es van presentar a la convocatòria oberta que va llançar el festival. Aquesta secció competitiva atorgarà dos premis de 500 euros.

Publicitat

Els 5 documentals de la Secció Projecta by Ron Barceló

“A Bigger Splash”, de Jack Hazan (1974, restaurada el 2019 – Holanda)
Estrena a Espanya

Considerat com un documental de culte, es tracta de la biografia semi-ficcionada de la dolorosa ruptura de David Hockney amb el seu company, Peter Schlesinger. Realitzat el 1974 per Jack Hazan i avui restaurat en 4K, aquest documental es va convertir en un autèntic pioner pel seu tractament de temes LGTBQ i per la visió brillant de la vida i l’obra en el moment clau de Hockney, l’artista britànic viu més important.

“De la edificación del futuro – 100 años de Bauhaus”, de Niels Bolbrinker i Thomas Tielsch (2018 – Alemanya) 
El documental, que arriba l’any de la celebració del centenari de la Bauhaus, mostra diferents espais creatius, edificis i ciutats on les revolucionàries idees del moviment artístic alemany tenen un gran pes, sense ocultar els fracassos. Un valuós i detallat recorregut per l’herència contemporània de l’escola Bauhaus. Presentat pel Goethe Institut Barcelona.

“Brossa, la insurrecció poètica” de Sergi Guix i Eduard Miguel (2019 – Espanya) 
Un recorregut sobre la figura del poeta visual i objectual Joan Brossa, des dels seus inicis en el món de la literatura i fins a la seva influència en l’àmbit artístic a través d’experiències avantguardistes capitals. Construït amb imatges i vídeos d’arxiu i amb intervencions d’amics i artistes admiradors de la seva obra, el documental entrellaça de manera brillant el seu caràcter d’artista total, des dels seus dissenys gràfics i fins a les més de tres-centes cinquanta obres teatrals que va escriure. Amb el suport de la Fundació Joan Brossa i Any Brossa.

“Lemebel”, de Joanna Reposi (2019 – Chile/Colombia)
Estrena a Barcelona

Documental guanyador del Teddy Award a la Berlinale 2019 que narra de manera extraordinària la vida i l’obra de Pedro Lemebelescriptor, artista visual i pioner del moviment queer llatinoamericà, la figura i els treballs del qual van sacsejar i van obrir els ulls a la conservadora societat xilena durant la dictadura en tractar de manera oberta i lliure l’homosexualitat i per lluitar per l’emancipació i la igualtat de les persones LGTBQ.

“The Man Who Stole Banksy” de Marco Proserpio (2018 – Itàlia)
Estrena a Espanya

En 2007, Banksy i el seu equip entren a Betlem i als territoris ocupats de Palestina per a realitzar diverses intervencions artístiques, però una d’elles, un mural d’un soldat israelià demanant els seus papers a un ruc, provoca molta polèmica. El taxista local Walid encapçala la ira d’una part de la comunitat local i talla la paret per a vendre-la al millor postor. El documental, narrat per Iggy Pop, entra a més de ple en el mercat de l’art en seguir el viatge d’aquest gran tros de ciment fins a les cases de subhastes occidentals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca