Diumenge 31 Maig, 2020

Dart Festival anuncia part de la programació de la seva 3a edició

El certamen i mostra de cinema documental sobre art contemporani Dart, únic a Espanya per la seva temàtica, anuncia els 5 documentals

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Dart, el primer festival de cinema documental sobre art contemporani a Espanya, anuncia part de la programació de la seva 3a edició, que se celebrarà del 28 de novembre a l’1 de desembre a les sales barcelonines Phenomena (C. Sant Antoni Maria Claret, 168) i Cinemes Girona (C. Girona, 175).

Dart projecta documentals sobre la vida de grans artistes, els seus processos de creació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs. El festival pretén acostar l’art contemporani al gran públic a través del cinema.

El festival anuncia els 5 documentals -dues estrenes a Espanya i un a Barcelona- que conformen la Secció Projecta by Ron Barceló, enfocada a les millors novetats dels últims dos anys en el sector, i que no entren a competició.

Pròximament s’anunciaran els 8 documentals -4 nacionals i 4 internacionals- de la Secció Explora by Llibreries Laie. Aquests documentals han estat seleccionats d’entre els més de 90 que es van presentar a la convocatòria oberta que va llançar el festival. Aquesta secció competitiva atorgarà dos premis de 500 euros.

Els 5 documentals de la Secció Projecta by Ron Barceló

“A Bigger Splash”, de Jack Hazan (1974, restaurada el 2019 – Holanda)
Estrena a Espanya

Considerat com un documental de culte, es tracta de la biografia semi-ficcionada de la dolorosa ruptura de David Hockney amb el seu company, Peter Schlesinger. Realitzat el 1974 per Jack Hazan i avui restaurat en 4K, aquest documental es va convertir en un autèntic pioner pel seu tractament de temes LGTBQ i per la visió brillant de la vida i l’obra en el moment clau de Hockney, l’artista britànic viu més important.

“De la edificación del futuro – 100 años de Bauhaus”, de Niels Bolbrinker i Thomas Tielsch (2018 – Alemanya) 
El documental, que arriba l’any de la celebració del centenari de la Bauhaus, mostra diferents espais creatius, edificis i ciutats on les revolucionàries idees del moviment artístic alemany tenen un gran pes, sense ocultar els fracassos. Un valuós i detallat recorregut per l’herència contemporània de l’escola Bauhaus. Presentat pel Goethe Institut Barcelona.

“Brossa, la insurrecció poètica” de Sergi Guix i Eduard Miguel (2019 – Espanya) 
Un recorregut sobre la figura del poeta visual i objectual Joan Brossa, des dels seus inicis en el món de la literatura i fins a la seva influència en l’àmbit artístic a través d’experiències avantguardistes capitals. Construït amb imatges i vídeos d’arxiu i amb intervencions d’amics i artistes admiradors de la seva obra, el documental entrellaça de manera brillant el seu caràcter d’artista total, des dels seus dissenys gràfics i fins a les més de tres-centes cinquanta obres teatrals que va escriure. Amb el suport de la Fundació Joan Brossa i Any Brossa.

“Lemebel”, de Joanna Reposi (2019 – Chile/Colombia)
Estrena a Barcelona

Documental guanyador del Teddy Award a la Berlinale 2019 que narra de manera extraordinària la vida i l’obra de Pedro Lemebelescriptor, artista visual i pioner del moviment queer llatinoamericà, la figura i els treballs del qual van sacsejar i van obrir els ulls a la conservadora societat xilena durant la dictadura en tractar de manera oberta i lliure l’homosexualitat i per lluitar per l’emancipació i la igualtat de les persones LGTBQ.

“The Man Who Stole Banksy” de Marco Proserpio (2018 – Itàlia)
Estrena a Espanya

En 2007, Banksy i el seu equip entren a Betlem i als territoris ocupats de Palestina per a realitzar diverses intervencions artístiques, però una d’elles, un mural d’un soldat israelià demanant els seus papers a un ruc, provoca molta polèmica. El taxista local Walid encapçala la ira d’una part de la comunitat local i talla la paret per a vendre-la al millor postor. El documental, narrat per Iggy Pop, entra a més de ple en el mercat de l’art en seguir el viatge d’aquest gran tros de ciment fins a les cases de subhastes occidentals.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima de la covid-19 mentre exercia...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca