Dissabte 30 Maig, 2020

Avui arrenca el Barcelona Gallery Weekend 

Més de 70 artistes, tant locals com internacionals, situaran la ciutat en el panorama internacional

Més llegits

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

L'exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà...

Karlos Arguiñano i com descentralitzar la tele

Dines amb la família i encens la tele. Cansat que l'informatiu et conte el que ocorre a Madrid i...

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil demana personar-se com a acusació a la causa del 8-M

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil ha anunciat que ha demanat personar-se com acusació popular en la causa...

Unidas Podemos signa un manifest per demanar-li al govern del PSOE i Unidas Podemos que alliberi els Jordis

Unides Podem, el PNB, Bildu, Més País, el BNG, el Bloc Nacionalista Valencià i JxCat, ERC i CUP han...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La nova edició del Barcelona Gallery Weekend s’escamparà per tota la ciutat del 10 al 13 d’octubre, amb la participació d’un total de 27 galeries de Barcelona, de L’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i el Monjos.

Més de 70 artistes, tant locals com internacionals, situaran Barcelona en el panorama internacional de l’art contemporani i d’avantguarda durant els quatre dies de l’esdeveniment.

El Barcelona Gallery Weekend 2019 destaca, dins del seu programa Composicions, la importància de l’art en el procés constructiu de les ciutats, unint l’art contemporani amb l’arquitectura i l’urbanisme.

A més del programa d’exposicions a les galeries, comptarà amb una àmplia agenda d’activitats a les galeries participants, visites guiades gratuïtes sota el nom d’ARCO GalleryWalk o el programa Artévete, que vol estimular l’adquisició d’art.

La programació paral·lela inclou també diferents intervencions dins del programa Composicions i l’exposició Escamas, en què sis artistes dialoguen amb les diferents estàncies de Casa Vicens.

Avui arrenca la cinquena edició del Barcelona Gallery Weekend que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Aquesta edició compta amb la participació de 27 galeries i diferents espais de la ciutat. Enguany, vol destacar la importància de l’art en el procés de construcció de les ciutats i per aquest motiu, estrena un nou format per Composicions, el programa d’intervencions artístiques concebut específicament per als quatre dies del Barcelona Gallery Weekend i que portarà l’art fora dels espais de les galeries.

El programa Composicions tindrà lloc en espais públics de Barcelona, per facilitar la seva accessibilitat i donar visibilitat al paper de les galeries com a promotores del patrimoni cultural contemporani. Aquesta programació, comissariada enguany per Juan Canela, cofundador del BAR project i investigador associat de osloBIENNALEN First Edition, se centrarà en descobrir i revisar espais públics de Barcelona a través de la conjunció del llenguatge artístic contemporani, l’arquitectura i l’urbanisme. Els visitants podran veure les intervencions passejant pels carrers i també dins de qualsevol itinerari o en visites guiades dissenyades per Barcelona Gallery Weekend per connectar les galeries participants. Aquest programa comptarà amb intervencions d’artistes com Felipe Mujica (Die Ecke Arte Contemporáneo) al Passatge de les Manufactures de Barcelona, Daniela Ortiz (àngels barcelona) al Monument a ColomMercedes Mangrané (Ana Mas Projects) al Pont d’en Jordà de l’Hospitalet, Marc Vives (etHALL) al Club de Natació Barcelona (Passeig de Joan de Borbó, 93) i Erick Beltrán (Galeria Joan Prats) farà una performance itinerant als carrers de l’Eixample i Ciutat Vella.

Un total de 27 galeries de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat Santa Margarida i el Monjos participaran en l’edició d’enguany: 3 Punts Galeria, ADN Galería, Alalimón, ÀMBIT Galeria d’Art, Ana Mas Projects, àngels barcelona, Arte Aurora Galería, Artur Ramon Art, Bombon Projects, Die Ecke arte contemporáneo, Dilalica, Espai Tactel Toormix, etHALL, Galería Carles Taché, Galeria Contrast, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galeria Toni Tàpies, Galería Zielinsky, L&B Gallery, Mayoral, NoguerasBlanchard, Palmadotze Galeria d’art, Pigment Gallery, RocioSantaCruz, Sala Parés i Víctor Lope Arte Contemporáneo. Podeu consultar les exposicions i artistes que exposaran a cada galeria fent clica AQUÍ.

Un any més el Barcelona Gallery Weekend oferirà les ARCO GalleryWalks, rutes guiades per les galeries i els ja citats espais públics del progrma Composicions, organizades conjuntament amb la Fundación ARCO. Aquests itineraris gratuïts estan dissenyats per a tota la ciutadania i volen propiciar un apropament dels ciutadans a les galeries a través d’experiències de primera mà durant les quals galeristes, comissaris i artistes presenten cada exposició en persona, oferint una visió única de les mateixes.

En la mateixa línia, la iniciativa Artévete de Barcelona Gallery Weekend torna amb un programa de trobades i visites, tant per als amants de l’art com per als joves col·leccionistes, guiades a col·leccions privades que busquen apropar al públic a l’experiència d’adquirir obres, amb l’objectiu d’estimular el mercat de l’art. Artévete ofereix activitats durant tot l’any com a eina de col·laboració en el mercat de l’art per a nous compradors potencials.

Casa Vicens presentarà l’exposició Escamas, una selecció de sis peces de diferents artistes que podrà veure’s mentre el visitant passeja per l’entrada, les estades i el jardí de la casa. Albergarà el treball de Jean Denant, Marría Pratts, Francesco Arena, Jordi MitjàVanesa Muñoz i Marc Larré. L’exposició, que s’inaugurarà amb motiu del Barcelona Gallery Weekend, podrà visitar-se fins al 10 de novembre.

Al BGW19 també hi trobarem el Programa d’Adquisicions 2019, en el qual institucions i empreses es comprometen a comprar obres d’art de les galeries participants. Enguany participaran la Fundació Vila Casas, dedicada a l’art català contemporani i formada per quatre impressionants espais expositius a Catalunya, Sir. Víctor, el luxós hotel de disseny recentment obert a Barcelona que dona suport i promou l’escena artística catalana, l’espai d’art i residència d’artistes LA PLACE, la col·lecció d’art cubà La Kole i l’Utopicus, una xarxa d’espais de coworking de referència a Espanya que ofereix entorns de treball innovadors, col·laboratius, creatius i culturals i fomenta la creativitat i l’art com a catalitzadors cap a la innovació i el canvi.

El Sir. Victor, a més, acollirà el Programa Professional del Barcelona Gallery Weekend de Barcelona i funcionarà com a punt de trobada VIP.

També donarà suport al Programa Professional del Barcelona Gallery Weekend 2019, el despatx d’advocats Cuatrecasas que reforça, un cop més, la seva contribució a la promoció de l’escena artística barcelonina.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El Congrés dóna un termini a Borràs perquè s’expliqui sobre el seu suplicatori

La Comissió de l'Estatut dels Diputats ha donat un termini de 10 dies perquè la portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, presenti les seves...

Vergés denuncia el “desgast mental” del desconfinament per fases del govern espanyol

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres el pla de desconfinament per fases del Govern central davant la...

La CUP recorda que depèn del Gobierno que els Jordis surtin

El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran ha sostingut aquest divendres que, "amb voluntat política, el Govern espanyol podria iniciar els tràmits...

Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

L'exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà amb el conflicte català entre...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca