Arriba la vuitena edició del cicle Cinema Alemany Actual a la Filmoteca de Catalunya

La mostra comptarà amb la presència dels directors de dos dels films més destacats: Wolfgang Fischer (‘Styx’) i Oliver Haffner (‘Wackersdorf’)

Del 17 d’octubre al 3 de novembre, el Goethe-Institut Barcelona i la Filmoteca de Catalunya presenten, amb el suport de la Fundació Goethe Espanya i German Films, la 8a edició del Cicle Cinema Alemany Actual a Barcelona. El cicle ofereix un any més una selecció de 10 de les pel·lícules alemanyes recents més interessants, amb focus en les millors obres de cinema d’autor i en el cinema independent més original i innovador.

Publicitat

En aquesta edició destaca el gran nombre de títols que tracten temes claus de l’actualitat, com el drama dels migrants que creuen els mars, la precarització del treball, la violència masclista, els desnonaments i els moviments ecologistes. Però la selecció també llança la mirada enrere, amb motiu del 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, amb Gundermann, l’aclamada pel·lícula d’Andreas Dresen que explica la història d’un cantautor de la RDA que intenta reprendre la seva carrera després de la reunificació, i que ha d’enfrontar-se amb el seu propi passat com a informant de la Stasi. I amb motiu de l’aniversari de la Bauhaus, l’avantguardista escola d’arquitectura, disseny i arts aplicades fundada fa un segle a Weimar, es presenta el documental De l’edificació del futur – 100 anys de la Bauhaus.

La mostra s’inaugura dijous 17 d’octubre amb Styx, amb la presència del seu director Wolfgang Fischer. La història comença a Gibraltar: Rike, una metgessa d’urgències alemanya, sarpa en un veler per navegar sola a una illa de l’Atlàntic. Però de cop, en mar obert, es creua amb un vaixell pesquer avariat i sobrecarregat amb moltíssimes persones. Els passatgers a bord estan desesperats… La pel·lícula va ser la gran triomfadora dels darrers premis Lola de l’Acadèmia del Cinema Alemany.

Una altra fita del festival serà la presentació de Wackersdorf, amb la presència del seu director Oliver Haffner, dissabte 19 d’octubre. La pel·lícula reconstrueix la història de la llegendària resistència contra la construcció d’una planta de re-processament nuclear a Baviera. Aquest film impactant gira al voltant de temes que avui segueixen més vigents que mai: el compromís per protegir el medi ambient, la lluita contra els llaços corruptes entre polítics i grans corporacions i la importància clau del sentit de responsabilitat i del valor cívic.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca