La Galería Zielinsky presenta a Joaquín Lalanne

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La Galería Zielinsky presenta per al Barcelona Gallery Weekend 2019 l’exposició individual de Joaquín Lalanne (Buenos Aires, 1989) “La fragilitat de l’escenari”. La inauguració tindrà lloc el dijous, 10 d’octubre, a les 19:00h.

És la segona vegada que la galeria acull una mostra del jove artista (“Cosmogonia Pop” 2017); i per a aquesta ocasió, Joaquín Lalanne, presenta un conjunt inèdit de pintures i intervencions en l’espai expositiu.

Les obres que s’exhibeixen han estat desenvolupades en l’últim any i donen compte de l’imaginari construït per l’artista, un món replet d’icones recognoscibles però que alhora prenen formes abans impensables. Alfredo Abián ens descriu aquest escenari: “ Lalanne pinta universos imaginaris en els quals es combinen elements iconogràfics com el cartró; mars i cels profunds i inabastables; figures que comparteixen protagonisme amb la Pantera Rosa, una orquestra de cambra, un solista o un filòsof, que constitueixen part de la paleta de personatges de l’artista uruguaià, a la qual no són aliens ni ell mateix ni la seva parella. Tots formen part d’un paisatge imaginari al costat de les cortines que sovint abracen
les seves teles, convertint les obres en fràgils escenaris.”

L’artista configura la seva inequívoca personalitat dialogant amb referents del Pop Art, la tradició greco-romana o la pintura europea.
Un Lalanne tenaç i disciplinat aborda la nostra contemporaneïtat per mitjà de les habilitats de l’artesà, plasmant “l’embull de fulles d’una olivera o les ombres amb degradacions lumíniques complexes”, tibant la tela en el bastidor i envernissant amb aquesta “obsessiva delicadesa” que li caracteritza.

Qui és l’artista?

Joaquín Lalanne (Buenos Aires, 1989) va créixer a l’Uruguai i actualment resideix i
treballa a Cadaqués. La seva obra alberga diverses referències que van des del barroc
fins a l’art pop, reivindicant el paper de l’art com a espai per a la llibertat de creació.
Les seves exposicions individuals recents inclouen: Fundación Pablo Atchugarry
(2016), Punta de l’Est, l’Uruguai; Galería Zielinsky (2017), Barcelona, Espanya.
Ha participat en diverses exposicions col·lectives: Museo Gurvich (2018), Montevideo,
l’Uruguai; Museo Ralli (2018), Marbella, Espanya; Museo Ralli, Punta de l’Est, l’Uruguai; Fundación Antonio Gala (2010), Córdoba, Espanya.

- Publicitat -