Diumenge 31 Maig, 2020

La Fundació Mapfre obrirà un centre d’art dedicat a la fotografia la primavera del 2020

L’entitat hi exposarà el seu fons de grans noms, mostrarà altres col·leccions i encetarà una línia d’activitats educatives

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La Fundació Mapfre inaugurarà entre el març i el maig del 2020 un nou centre dedicat en exclusiva a la fotografia. Situat a l’antiga seu de l’Institut Municipal d’Hisenda (annex a la Torre Mapfre), l’espai de 1.400 m2 tindrà dues sales d’exposicions, un espai per a activitats educatives, un auditori i una llibreria. Encara sense nom definitiu, el nou centre reemplaçarà l’actual seu barcelonina de la Fundació, la Casa Garriga Nogués, després de quatre anys. La línia expositiva del nou centre també dirà adéu a la pintura i combinarà l’exhibició dels grans mestres de la fotografia, la col·laboració amb col·leccions i institucions locals per exhibir els seus fons (ja hi ha acord amb el MNAC per una primera mostra) i també amb escoles de fotografia catalanes, amb una exposició a l’any respectivament. La directora de Cultura de la Fundació Mapfre, Nadia Arroyo, explica que la operació és un “pas natural” i que Barcelona, per la seva tradició fotogràfica, era el lloc on fer-lo.

Amb aquesta operació, la fundació privada vol donar continuïtat a la línia expositiva desenvolupada els últims anys, però centrant-se exclusivament a la fotografia. En aquest camp, i al marge de seguir oferint exposicions monogràfiques de grans noms de la fotografia provinents de la seva pròpia col·lecció, Mapfre planteja dues noves línies. D’una banda, la inclusió en la programació expositiva de col·leccions i fons fotogràfics d’àmbit català, públics o privats. “El nostre desig és sumar”, assegura directora de Cultura de la Fundació Mapfre, Nadia Arroyo, en declaracions a l’ACN.

Arroyo diu que el desig és treballar amb aquestes altres institucions, públiques o privades, per contribuir a la difusió de la fotografia a Barcelona. En aquest sentit, la responsable cultural ha avançat que ja hi ha acord amb el MNAC perquè la primera exposició amb fons externs a la Fundació en el nou centre sigui precisament amb els del museu nacional.

La tercera línia de programació donarà espai una vegada a l’any a treballs produïts en col·laboració amb les diverses escoles i centres de formació de fotografia catalanes. I, a banda, es preveu posar en marxa un programa educatiu dirigit a l’àmbit escolar i familiar, la programació de cicles de conferències o la convocatòria d’un premi destinat als nous talents de la fotografia.

D’altra banda, i malgrat que la fotografia pren bàsicament el protagonisme en aquesta nova etapa, Arroyo ha apuntat que “cada dos o tres anys” voldran fer una exposició de pintura, amb obres mestres, però “esmpre en diàleg amb la fotografia”.

Maig del 2020 en l’horitzó

L’edifici annex a la Torre Mapfre que ha d’acollir el centre ja està en obres. I la previsió de la Fundació és que l’espai entri en funcionament entre el març i el maig de l’any vinent. D’aquesta manera, abans del trasllat, la Casa Garriga Nogués encara acollirà una darrera exposició fotogràfica que ja estava programada i anunciada, dedicada a Carlos Pérez Siquier.

Als voltants del maig el centre obrirà portes amb una primera mostra dedicada a Bill Brandt i “segurament” una altra de Paul Strand, dels fons de la Fundació Mapfre. L’exposició en associació amb el MNAC està prevista de cara a la tardor. El gruix de la programació de la primera etapa del centre es farà pública al novembre.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima de la covid-19 mentre exercia...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca