Comín explica com es pot derrotar l’Estat

"Catalunya continua sent una de les locomotores econòmiques d'Espanya. Si la locomotora s'atura, l'economia espanyola té problemes"

Publicitat

L’exconseller de Salut Toni Comín ha assegurat aquest dimecres que Catalunya ha de “buscar el desgast econòmic” de l’Estat perquè, segons ell, no hi haurà independència si només s’amplia la base social independentista.

“Catalunya continua sent una de les locomotores econòmiques d’Espanya. Si la locomotora s’atura, l’economia espanyola té problemes. S’ha de treballar també sobre aquest escenari. S’ha d’utilitzar aquesta arma, important i poderosa, al servei del nostre projecte polític”, ha assegurat en una entrevista a ‘El Periódico’ que ha recollit Europa Press.

Ha insistit que, sense el referèndum, “el problema català no es resol”, i ha afirmat que Espanya no entrarà en una negociació si no hi ha un desbordament de la seva estratègia repressiva.

Per a Comín, la confrontació amb l’Estat és un procés sostingut de mobilitzacions que ha de portar al seu desgast material i, encara que assumeix que pugui arribar a tenir costos econòmics i laborals per a la gent de Catalunya, considera que “el preu de la independència el posa l’Estat”.

Publicitat

L’exconseller ha criticat que ERC afirmi que al reférendum de l’1-O li va faltar legitimitat interna perquè, al seu parer, no s’ha de menysprear que l’1-O va haver-hi un 43% de catalans que van votar que sí: “Els problemes que tenia l’1-O abans de l’1-O ja els sabíem”.

Comín ha confessat que era conscient que era molt difícil que el Govern pogués tirar endavant la declaració d’independència però que es va votar perquè quedés definit, “com a representació del poder sobirà”, l’objectiu que tenien.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes