Robles adverteix el moviment republicà: el Gobierno actuarà amb fermesa

La ministra de Defensa diu que "no és acceptable" que "no s'acati" i critica que Torra fa "una certa incitació a la violència"

Publicitat

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha afirmat que el govern espanyol respondrà amb “fermesa” qualsevol “crida a la desobediència o incitació a la violència” que es faci des de la Generalitat com a resposta a la sentència de l’1-O. Robles ha afirmat que el govern espanyol té “molt clar” que no acceptarà “cap vulneració de l’ordre constitucional” i actuarà de manera “sensata, ponderada, prudent però alhora ferma” si es produeix. “Les sentències judicials es poden criticar jurídicament però en cap cas és acceptable que les sentències no s’acatin, no es respectin i pugui haver una crida per part de dirigents polítics a la desobediència quan no a una certa incitació a la violència, com està fent el president de la Generalitat, Quim Torra”, ha dit la ministra aquest dimarts durant la inauguració de les IX jornades sobre jurisdicció militar que se celebren al Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

“El govern prendrà mesures des de la serenitat” per garantir el respecte de “l’ordenament jurídic”, ha remarcat. Robles ha defensat que la sentència “demostrarà “un cop més l’altura jurídica” i la “independència de la sala segona del Suprem”. La ministra de Defensa en funcions ha argumentat que el tribunal presidit per Manuel Marchena ha donat una imatge “d’independència, rigor, professionalitat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca