La CUP demana no comprar el “relat” de l’Estat i evitar condemnar la violència en “abstracte”

Vehí considera que el "pes" de la resposta a la sentència ha de ser "popular, desobedient i al carrer"

La cap de llista de la CUP a les eleccions del 10-N, Mireia Vehí, creu que fer una condemna de la violència “en abstracte” reforça el “relat” de l’Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vehí ha argumentat que no s’ha de contribuir al relat de la violència en abstracte que, segons ha dit, han estat construint els aparells de l’Estat. “No juguem a fer això”, ha afegit. Pel que fa a la resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS), ha considerat que el “pes” ha de ser “popular, desobedient i al carrer” tot i afegir que s’està treballant en la resposta institucional. “Si és un judici a tot un poble, el que hem de fer és respondre com a poble al carrer, amb desobediència civil massiva”, ha conclòs.

Publicitat

Segons Vehí, la sentència no només tindrà conseqüències per a l’independentisme sinó que “aplana” el camí per a la repressió a la dissidència política. Per tant, segons ha dit, la resposta només es pot donar al carrer i el “repte” és que “la gent organitzada respongui a l’alçada de les circumstàncies”. “Això va començar al carrer i acabarà al carrer”, ha insistit.

Vehí ha explicat que al CUP es presenta a les eleccions al Congrés per anar a “impugnar” la segona transició i amb la voluntat de representar “l’esperit del 15-M”. Segons la cap de llista, la seva formació ofereix un projecte als qui pensen que “una esmena a la totalitat al règim és més necessària que mai”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes