Jordi Martoranno guanya el Premi de Pintura 2019 amb l’obra Y-Zone

L’obra premiada passarà a formar part de la col·lecció de pintura de la FVC i l’artista celebrarà una exposició individual l’any vinent al Museu Can Framis

Publicitat

Amb una participació de 371 artistes, ahir es va inaugura la mostra que recull els 27 finalistes del Premi de Pintura 2019. D’entre els seleccionats, el guanyador ha estat l’artista Jordi Martoranno (Girona, 1965), qui rebrà una retribució econòmica de 12.000 € i l’oportunitat de celebrar una mostra individual al Museu Can Framis l’any 2020.

Tal com declara Antoni Vila Casas, “la tradició i la cultura són els eixos o senyals d’identitat del nostre país. És per això que aquest any s’ha volgut premiar aquest artista català en reconeixement a la seva obra i al seu recorregut internacional”.

Amb una sòlida trajectòria, Martoranno evoca, a través de les seves obres, plantejaments essencials i austers entorn de la pintura. En paraules de l’artista: “trobar petites escletxes de llum a través del món dels símbols és una de les múltiples opcions que se m’acuden per continuar pintant”.

L’obra Y-Zone no és una simple reproducció d’oli sobre tela, ja que s’ha treballat una tècnica complexa per mostrar cada element de l’obra com un símbol. Una extracció de l’estructura de color antracita que “s’allotjava” sota una “pell” groga. L’artista recalca com el color esdevé un dels protagonistes simbòlics d’aquesta obra, sent el groc el color de la puresa, del misticisme i de la il·luminació. En qualsevol cas, matisa Martoranno, “la intenció és donar lloc a un sentiment de contemplació serena”.

Publicitat

Sobre els Premis

Des del seu naixement, l’any 1998, la Fundació Vila Casas es va proposar com a objectiu la promoció dels creadors contemporanis i la difusió de la seva obra.

Amb aquest criteri actualment es convoquen els Premis de Pintura, Fotografia i Escultura contemporànies, una plataforma que permet incrementar el fons de la col·lecció de la nostra Fundació i donar a conèixer els artistes contemporanis del nostre país.

Aquests premis són rotatius i es convoquen anualment. L’edició d’enguany es dedica a la pintura com a disciplina artística i el jurat ha estat format per Arcadi Calzada, Antoni Vila Casas, Glòria Bosch, Rocío Santacruz i Sílvia Muñoz d’Imbert.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca