Un treballador català necessita 8,3 anys de sou íntegre per comprar un habitatge

El preu de l'habitatge puja un 6,2% a Catalunya aquest any

Publicitat

La Comunitat de Madrid i Catalunya continuen al capdavant en la pujada dels preus de l’habitatge a Espanya, amb augments del 10,5% i del 6,2%, respectivament, aquests darrers 12 mesos, segons s’extreu d’un informe de Sociedad de Tasación.

En concret, el repunt d’un 10,5% a la Comunitat de Madrid s’ha traduït en un preu mitjà de 2.522 euros per metre quadrat, mentre que a Catalunya el preu mitjà s’ha situat en 2.361 euros.

Dins de la comunitat catalana, a la província de Barcelona els preus s’han incrementat un 7% amb 2.688 euros per metre quadrat, seguida de Girona (2,9% i 1.739 euros/m2), Tarragona (1,5% i 1.390 euros/m2) i Lleida (1,8% i 1.119 euros/m2).

Segons l’índex d’esforç immobiliari, que mesura el nombre d’anys de sou íntegre que un ciutadà amb ingressos mitjans necessita destinar a la compra d’un habitatge, Catalunya i Madrid són la segona i tercera comunitat, respectivament, amb índexs més alts.

Publicitat

Així, a Catalunya un treballador necessita 8,3 anys de sou íntegre per comprar un habitatge de tipus mitjà, mentre que a la Comunitat de Madrid calen 7,9 anys, i la mitjana nacional és de 7,3 anys.

Accessibilitat

Respecte a l’índex d’accessibilitat, que estima la relació entre el poder adquisitiu real del ciutadà i el necessari per adquirir l’habitatge, totes dues comunitats encara presenten, respectivament, el segon i tercer índex més baix d’Espanya, superades només per Balears.

Així, a Catalunya l’índex d’accessibilitat se situa en 92 punts i a la Comunitat de Madrid en 95, mentre que la mitjana nacional es troba en 106 punts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca