La família Cambó no aconsegueix vendre el seu Giotto a Londres

La galeria londinenca encarregada de la venda del quadre protegit diu que la transacció podria allargar-se "mesos"

Publicitat

El quadre de Botticelli en mans de la família Cambó no s’ha venut durant la fira Frieze Masters de Londres que ha acabat aquest diumenge, però “molta gent hi ha expressat interès”. Segons el rotatiu ‘ABC‘, en un article publicat ahir, la galeria Trinity Fine Art afirmava que quasi havien venut el quadre a un grup d’inversors asiàtics, alhora que confirmaven les seves grans expectatives amb la venda immediata de l’obra. Un fet que contrasta amb les declaracions fetes avui i recollides per l’agència ACN.

D’aquesta manera, fonts de la galeria Trinity Fine Art, encarregada de la transacció, han manifestat a l’ACN que “no s’esperava” vendre-la durant la fira, sinó només començar a contactar amb possibles compradors. Segons les mateixes fonts, una transacció d’aquesta envergadura pot allargar-se “mesos”. El propietari de la galeria, Carlo Orsi, ara “traslladarà aquest interès” a la família Cambó, que “decidirà qui té la millor oferta”. Trinity Fine Art creu que es tracta d’un quadre “difícil de vendre”, tenint en compte que té un cost de 30 milions d’euros i és un Bé d’Interès Cultural a Espanya, cosa que restringeix el seu ús.

Les declaracions fetes a l’ACN per part de la galeria poden obeir al fet que el quadre no es vengués als inversos asiàtics que anunciaven. En aquest sentit s’ha de recordar que la compravenda de grans mestres només suposa el 8% del mercat mundial de l’art, segons la prestigiosa consultoria ArtPrice.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca