El Govern a Cs: “Això no és un bar”

Budó ha estat l'encarregada de respondre en nom de l'executiu amb un breu discurs de només nou minuts

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat Cs de fer un ús electoralista i “fraudulent” de la moció de censura. “Això no és un bar. Això no és un plató de televisió. Això no és un pavelló per a fer actes de campanya. Això és el Parlament de Catalunya”, ha reivindicat des del faristol de l’hemicicle de la cambra catalana. Precisament, Budó ha estat l’encarregada del Govern de respondre a Cs amb un discurs “intencionadament” breu de nou minuts per no ser “còmplices” de la “manca de respecte” cap al Parlament. A més, Budó ha recordat que fa només 11 dies es va celebrar el debat de política general en el què el Parlament va reprovar les declaracions de la que avui es presenta com a candidata a la presidència de la Generalitat.
“Prenc la paraula per expressar en nom del Govern la disconformitat de l’ús de les institucions per interessos merament partidistes”. Amb aquestes paraules ha començat Budó el discurs en nom del Govern en què ha considerat que Cs ha fet un “mal ús” del mecanisme parlamentari de la moció de censura.

Segons la consellera portaveu, el debat d’avui és un “acte electoral” d’un partit en seu parlamentària i no un “debat serè, respectuós i democràtic”, com creu que hauria de ser.

Publicitat

Un “mal ús” de la moció de censura que, segons Budó, no és respectuós amb el Parlament ni tampoc amb els ciutadans. “Deixi’m dir-los una cosa: nosaltres no hi contribuirem. I precisament perquè no volem ser còmplices d’aquest mal ús del mecanisme de censura ni d’aquesta manca de respecte pel Parlament, la intervenció del Govern la faig en qualitat de Portaveu i, a més, la faré intencionadament breu”, ha afirmat dirigint-se als diputats de Cs.

Budó també ha recordat que fa només 11 dies el Parlament va celebrar el debat de política general en el què es va fer un “debat en profunditat”. Un motiu més que fa pensar, segons ha afegit, que és una moció de censura que “només busca rèdits electorals”. La consellera portaveu també ha assenyalat que només es van aprovar 7 propostes de resolució de Cs del total de 77 que es van aprovar. Un mostra que fa difícil creure que Cs pugui constituir “cap alternativa real”.

“Només els interessa el conflicte i l’espectacle. Per això va néixer el seu partit. Per dividir i per atiar el conflicte on no n’hi havia, per trencar la convivència amb la qual tot el dia s’omplen la boca. Vostès, els de la Catalunya real de les zero alcaldies”, ha etzibat.

Budó ha acabat el breu discurs amb un missatge de suport al president Torra: “President, malgrat les amenaces, les multes i les injustícies… gràcies per mantenir-te fidel a l’esperit de l’1 d’octubre. El Govern ens mantenim fidels al teu costat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes